Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: catcat

[最新報價] [價$帖] G1老變:Cliffjumper 跳崖者 ~ 重度戰損 ~

咁比lego齋哥啦............差部黄色 458
Warmblood 發表於 21-9-2012 10:36 AM

OKOK~

OKOK~
catcat 發表於 21-9-2012 10:40 AM

整張人形圖黎睇`~~THX
雖然忙到玩具都冇時間玩,都要支持貓貓!
雖然忙到玩具都冇時間玩,都要支持貓貓!
RRAAYY 發表於 21-9-2012 01:42 PM

感謝!:$

呢期有咩基建大project?

好似有兩三個星期唔見rayray活躍了。
:71: 貓爺 D 戰損,舊化技術係有一手
強烈要求 上色教學

實在...太靚啦!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
改咩名好? 發表於 20-9-2012 05:36 PM

首先:洗塗。一定要避開關節位。

用白電油開淡雙星方磚油性油。

表而淡淡油一浸,待乾。好淡一浸便可,太多轉頭會後悔。

用綿棒沾白電油抺走大部份油,此時可接喜好留筆痕/污漬/水痕。

乾左就靚晒!

出張未做舊化前影嘅相對比一下:

可以見到平面地方只有陰影而裝甲紋理唔明顯。

下圖舊化後:
跟住乾掃,用筆點銀油,係面紙上抺走大部入油,剩下乾乾的少許,輕掃figure角位。

大膽d重可以掃埋平面,用筆痕營做粗糙感。
:52:亞貓您真善良....打咁大段野......亞柒求其講架咋......記住...依個世界真係有....廢人廢語呀:38:
亞貓您真善良....打咁大段野......亞柒求其講架咋......記住...依個世界真係有....廢人廢語呀
Warmblood 發表於 24-9-2012 09:34 AM

小弟係 善良的貓。

最鐘意影相時,手揸 善良的槍...:sad: