Toysdaily 玩具日報

查看: 3529|回復: 17

[詢問] 唔知玩邊個系列好!!!!!

小弟以前有玩開MU同ML,但放曬,而家又想玩番 咁應該玩邊個系列好 我最注重雕功 其二可動性(注:小弟係中學生一名 冇乜$ 屋企冇咩位擺figure)但marvel figure我唔買唔得 因為我愛死MARVEL了            勞煩各位大大比D議建 thx
如果重外觀為先,可動其次既話
marvel select應該最fit
同樣百幾蚊貨仔但又靚又大件
我同你一樣學生哥,不過玩marvel universe喇,呢期隻隻marvel universe都有legend既雕功,而且細細隻又慳位,真係唔錯,btw legend真係好like果d先入,例如commender Rogers,不過都係自己中意喇:73:
我玩ML多,MU都幾好唔西佔甘多位置,但我鐘意ML因為夠大件。

大大們可唔可以show你地D MU睇睇呢?:77:
注重雕功 其二可動性
marvel select係最啱你
睇雕功同唔阻地方都係Marvel
唔要可動
marvel select岩你
MARVEL UNIVERSE
more characters and less expensive
因為入坑晚,以前一直在玩MU,曾經對6寸的不屑一顧 :45:
2012新ML入手兩WAVE后,突然變得有愛了~~:77:
於是近來EBAY上淘了一大堆TOYBIZ時期的ML人偶 :73:
看著厚道的配件、用心的關節設定、有愛的漫畫和背景板以及霸氣的組合人,讓人感動的想哭:$
與之比較  後來的孩之寶太摳門了!:blame:
6寸啦, 最可動架啦
Marvel select,價錢較為合理:58:

除了玩具本身外, 喜歡玩/影場景的, 也可考慮搭檔配件的相容性,3.75較易找到場景, 配件配合, 適合大堆頭場面;
6吋SIZE較大, 要找同類配件會較難和貴.
如果只想單獨買自己喜歡的英雄來玩, 當然是ML或MS了~~~
你咁愛死MARVEL,但有點解放哂之前嗰d呀?

回復 1# s66007
除了玩具本身外, 喜歡玩/影場景的, 也可考慮搭檔配件的相容性,3.75較易找到場景, 配件配合, 適合大堆 ...
cliffordchan107 發表於 20-9-2012 12:06 PM

very right...FYI, i collect both size, i start with 6" but also move into 3.75
3.75 also has the advantage for easy to storage