Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 猩猩仔Baby milo Bape以及小弟對玩具的小小睇法

大家好,Baby milo系小弟最近一入,影左D傷眼的相同大家分享一下~:66:
第一部份

第二部份

第二部份系小弟想分享一下對玩具的一D睇法,希望同大家可以討論一下。
唔知有無人覺得而家的PVC手辦的地位有可能上升到同陶瓷的地位一樣呢?我個人覺得就有可能啦~:67:
原因系因為系以前的日子,陶瓷製品其實都可以算系古人的一種“玩具”,這種“玩具”具有很高的藝術性和很強的鑒賞性。
相對的,隨著而家玩具製造的工藝不斷進步,好多玩具已經系具有非常高的鑒賞性了,已經不單單是一件玩具,而是一件藝術品。
可能二十年後,放系屋企供奉的觀音大使或者關二哥,已經唔止系陶瓷製品,亦都有可能系一個PVC的觀音?或者系一個山口式的關二哥?我覺得都有可能:shiny:
唔知大家點睇呢?:handshake:

最後,放一D“玩具”與玩具的crossover

多謝觀賞:64:
雖然我都覺玩具得可以取代家中擺設
但可惜始終唔係主流,當屋企放置大量玩具的時候,少不免會被標籤化 :die:
講開又係...我家中的擺設...都係玩具多...最堅果隻係14吋大膠終極古加:77:
雖然我都覺玩具得可以取代家中擺設
但可惜始終唔係主流,當屋企放置大量玩具的時候,少不免會被標籤化 :di ...
野比大雄 發表於 18-9-2012 05:10 PM

咁只不過系因為老一輩會覺得唔妥姐,我認為20年之後,玩具的地位有所提升都系可以預見的情況