Toysdaily 玩具日報

查看: 6967|回復: 21

[劇場創作] Marvel Legends Wave 3 Deadpool!!

"香港既朋友大家好,我係來自新安義438既Deadpool......"
"我係一個傭兵,因為我既個人技術得到認同,我最近加入左Xforce,因為呢個團體唔出名得所以我要講得細聲d"

"最近呢個團隊又有新任務....唔.....好似係關於潛入新安義定咩眼前一黑既......."

"對於經常玩傳送門既我黎講本來係小事,不過傳送出左意外呢d橋段,尋泰記都發生過啦"

背境:"如果你中意食麵包, 咁你就一定要嚟 roster bakery...好食!
無論係肉, 椰子餡, 紅豆餡, 咖喱餡, 都超級好食......"
Deadpool:"阿伯啊......."
老伯:"生果金得0個幾百蚊就黎買生果都唔夠啦"
Deadpool:"係既....不過呢阿伯啊...."
老伯:"我個仔呀佢真係可以一口氣食十包薯片架.我真係睇到都突呀"
Deadpool心想:"點解呢度d人咁9唔答8既??"

Deadpool繼續出外繼續任務(?)係街上移動果陣小不免會同途人發生碰撞.....

途人""道歉呀!我要你同我道歉呀!"
Deadpool:".........."

"呢度d路人又9唔答8又狂燥...."
行行下Deadpool行左入後行.......

"隊林佢你紮硬架啦'
"埋黎啦,牙签仔"
Deaadpool:"點解呢個世界d人講野咁1999......"

眼見敵人出手之際......

Deadpool成功反擊(按三角型!?),先來一下輕拳!!

再補上一腳(.輕攻。重攻擊?!)小丑暫時失去戰鬥能力

最後補上一腳(最強打卒combo?!)

係敵人攻擊之前......

先攻其不避

再捉住佢(按圓型?!)

再來個場境攻擊(場境附近按交差!?)

"重未出任務完成個Icon既??"

"等我話你知咩叫眼前一黑啦........"
Deadpool彷如一道靈光打落佢度:"眼前一黑??呢個未係任務目的,呢場未係波士戰??"

"Terrax呢d外星野你叫我點打......搵莫探員同郭探員去會唔會適合d??"

"唔..........."

"我記得尋晚玩玩下....到半夜突然眼前一黑,之後呢...."

後記
首先呢個劇場係送比所有鐘意"sleeping dog"既朋友
其實之前都想用Deadpool整個有關sleeping dog既故事(不過又係不了了之左XD)
不過因為前日睇左段香港人拍有關呢個遊戲既片(youtube都有),所以又興喜整返個劇場玩下。

今次劇場主角係ROML wave3既Deadpool,對於之前入唔到2 pack版既朋友係一個喜訊,除左武器上小小差別之外,
佢除左配色外,同2pack版真係一樣,如果對自己上色技巧有信心都可以轉返做紅色XD
等一次玩孩之寶既Deadpool pool,外型上我幾欣賞,如果孩寶可以好似初代2pack咁有手換就更好
因為佢右手個手型係開槍既,玲劍其實唔係好穩陣。
面具上舊代頭雕係靚,不過孩寶呢隻係後腦位置有個摺起位,我個人好鐘意

最後因為我爆左機都唔知咩係眼前一黑,如果大家知不彷單聲,多謝各位

大家一齊第2013年Xforce其他隊員登場啦
Deadpool X-force!!!!nice~~~~~:71:
比DP去左sleeping dogs既世界,沈威都要行埋一邊 :66:
sleeping pool:71:~~~~
支持下拍嘉兄先~:71::71:
未玩晒sleeping dog 所以唔知咩事
不過個劇場真係好岩deadpoll 九唔搭八既個性
讚呀~!!!!!!!!!!!!!:71::71:

另外,未得閒出去,想問下出面仲有魚七deadpool入嗎:50:?
我食ebay價。。。
btw,眼前一黑應該係指俾人打頭跟住暈咗(啩)。。。
重有經典名句”我上世做錯咗咩,呢世要有啲咁既報應啊?”hahahahaaa
比DP去左sleeping dogs既世界,沈威都要行埋一邊
玩具王者 發表於 14-9-2012 06:18 PM

沈偉已經打左超級士兵血清:34:
開槍仲有慢動作技能,除左唔識回血之外都可能有得打:71:
支持下拍嘉兄先~
未玩晒sleeping dog 所以唔知咩事
不過個劇場真係好岩deadpoll 九唔搭八既個性
...
charice1219 發表於 14-9-2012 11:48 PM

放心,好快玩完的:43:
如果用舊代個樣可能更加好:71:
出面應該都仲有正價DP:73:
我食ebay價。。。
btw,眼前一黑應該係指俾人打頭跟住暈咗(啩)。。。
重有經典名句”我上世 ...
adison_mok 發表於 15-9-2012 01:00 AM

好奇一問,dp e悲價好金??
我覺得眼前一黑應該係"black out"   佢直接改左變中文
"我仲係處男黎ga,我唔想咁早死呀!"都經典
"香港既朋友大家好,我係來自新安義438既Deadpool......"
"我係一個傭兵,因為我既個人技術得到認同,我最 ...
拍嘉 發表於 14-9-2012 03:02 PM

不小心把第一張圖看成這樣了...

話說,後面的圖也都拍得很不錯,很有趣呢!
lol好正呀c hing!!!
sleeping dogs真係好搞笑
我都係arm arm係豆豆入到deadpool
見到成行都係deadpool xddd:34:
回復 10# 拍嘉

無計,人在澳洲,漫畫舖個價同ebay 一樣,貴過香港價一倍,聽到你地講價錢我真想喊。。。
部ps好配合, 你d場景真係一流
不小心把第一張圖看成這樣了...

話說,後面的圖也都拍得很不錯,很有趣呢!
geo000099 發表於 16-9-2012 04:54 AM

師兄,你張圖我都笑左:71: