Toysdaily 玩具日報

查看: 16082|回復: 69

[玩具報告] 我也要快拍.....3A Supreme NOM <從森林拍到海底> (多圖)

Enjoy Bros...:64:

首次外拍,初嘗個中味道,
仍是只偷得兩個小時,在人流稀疏的街傍,夾雜垃圾的花槽裡開始..
再跑到山上,跟蚊虫—起玩遊戲,

由於Nom本身全黑,在烈日當空的時段暴光較難控制
不得不讚緊身衣,既貼身但又不會影響可動,料子感覺不錯:71:
最大敗筆就是雙腳,基本上是無法站立的:63:
所以大部分照片相當難擺POSE, 有部分是單手拿著人偶,單手拍攝的:54:
森林拍攝前半部用了180mm長焦鏡把背景溶化

跳過森林,一身泳裝當然要到大海潛行一番:43:

水底的NOM是較自然的:p

所謂海底其實是佈景一道

再來一下懷舊

第一次外拍,理解到要挑戰大自然的困難
單單是一陣清風就足已令反光板無法放好蚊釘更是無可避免,無論你如何防範,它也可以穿過褲子去咬你
想了好一會才拍下這兩輯相片,森林隨拍及水底情景也是新嘗試
3A就是有比較大的創作空間!

Thanks for Watching:77:

其實拍得不錯, 但看了後唔覺係外拍.
美圖好PO!

非常H.R.GIGER的一款。老貓大擺POSE好SM!:46:

外拍兩燈鐘已經不能算是快拍了吧?

如果外拍真係上左癮,下次可以考慮用細光圈試下?
大大的外拍不錯·~~
supreme nom不在性感而變成是運動型的supreme nom:71:
嘩....Oldcat兄想殺死人咩......正成咁.
一如貓神兄說, 小弟喜歡她那GIGER feel....一種神秘感覺....
是次外拍好玩嗎? 小弟也很想試試啊.....

支持外拍~ :71:
外拍係要付出代價,不同室內嘆著冷氣SET燈慢慢影~~
但外拍取景多變 , 早上至黃昏都可以拍出好照片,可以配合題材 ~~
老貓兄努力...
PS.入秋後又係外拍好時機,,把握啊~~~ :43:
拍得好正﹗我都諗緊佢中間個樽放係邊,見你擺係左邊腰都不錯﹗:71::71::71:
美圖好PO!

非常H.R.GIGER的一款。老貓大擺POSE好SM!

外拍兩燈鐘已經不能算是快拍了吧?

如果外 ...
catcat 發表於 11-9-2012 07:56 AM

係咩係咩!邊庶SM:@
其實用f8, 支180 長&#21655;少少咁囉:77:

靚相, THX!
呢隻Supreme NOM真係好正啊~~
係到再次感謝kkfhk兄幫小弟訂, Thank you very much!
呢隻怪怪的,仍然諗緊可以點改!可能用2隻當 白 Lady Sham 的白兵!
大大的外拍不錯·~~
supreme nom不在性感而變成是運動型的supreme nom
jashold 發表於 11-9-2012 08:26 AM

多謝支持,真係好玩:77:
嘩....Oldcat兄想殺死人咩......正成咁.
一如貓神兄說, 小弟喜歡她那GIGER feel....一種神秘感覺....
是次 ...
evilalive 發表於 11-9-2012 08:31 AM

thanks ! :77:
    好好玩架, 如果時間長D仲正, 師兄可以試試:71:
唔好玩啦,呢隻我都有,

根本上可動性係0,

因為件衫太緊,你擺咩POSE,唔夠幾秒,佢會自己變番原本,因為件衫扯得太緊,

同其他3A公仔比,呢隻今次真係輸哂,連平時可動性最高都無埋.

真係淨係可以成支竹咁擺係度,咩POSE都玩唔到
我都係鍾意白色多&#21874;(純粹個人喜好 :34:)
頭像被屏蔽
:71:        拍得不錯