Toysdaily 玩具日報

樓主: wuncin999999

[玩具攝影] EX 射手 洗盡鉛華重新上色

樓主噴得好~~支持
不用理個D低水平既人~~
連$600都嫌貴~~
點解要重新上?:?隻野電鍍有問題乎?
但另一風味:71:正..............
I LIKE IT!!!
:71:
我喜歡LIKE  X1000
回復 73# 小堅

小堅同學講到黑色,突然想到手代木的冥王神話中嘅人馬冥衣。都唔錯。
至於劉波同學嘅言談過激了。是否有點唔抵得人地整得靚,而自己又無這樣能柰而不憤的出言傷害。有點小朋友了
頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
勇氣可嘉,但如洗得油不如做埋打磨(原身打磨係好粗),如果用電鍍粉加"透明橙/黃"造番一隻出黎,
應該就係完美版.....
頭像被屏蔽
勇氣可嘉,但如洗得油不如做埋打磨(原身打磨係好粗),如果用電鍍粉加"透明橙/黃"造番一隻出黎,
應該就係完美 ...
neo.L 發表於 11-9-2012 08:17 PM

我試過,上完電鍍粉後基本上唔係神話戈種電鍍
噴黑底上會暗沉d,白底又難搞,之後噴唔到透明黃/橙
所以係整唔返架喇~
頭像被屏蔽
請問銀底點解很難上透明黃/橙色,
我會上到一達達的,
請問應該要點做??
assqwe001 發表於 11-9-2012 08:24 PM

唔係銀底難上,係電鍍底難上...
各花入各眼, 小生比較喜歡原色
不過支持樓主, 把玩具customize很普遍, 有些大大把玩具滲線, 重新上色屬於大工程一點的把自己的玩具customize吧!
不用在意那些滿口污言, 沒教養的人(並非說真心交流的F.S.大大). 網絡世界可以很恐怖, 說什麼也不用負責任, 不過這些不懂尊重別人, 只會在虛擬世界亂哮的人, 現實世界都不會怎樣受人尊重, 不會怎樣成功吧!

TD管理員怎麼還不工作!!
我試過,上完電鍍粉後基本上唔係神話戈種電鍍
噴黑底上會暗沉d,白底又難搞,之後噴唔到透明黃/橙
所以係 ...
F.S.飛煞 發表於 11-9-2012 08:20 PM

當然唔同左啦.....但自己上色最似都係咁架啦,而且做得好都照到自己,效果都好好架啦.......
回復  fktuen
感謝大大幫小弟解釋
老文 發表於 11-9-2012 01:23 PM

不用客氣,應該的~ :77:
TD管理員怎麼還不工作!!
ToyKnife 發表於 11-9-2012 08:55 PM

我諗管理員可能想 TD 多D流量卦.....如果唔係點會等咁耐:38:
要鬧!!!!!! :74: