Toysdaily 玩具日報

查看: 10449|回復: 3

[分享討論] Fuji X10 分享報告

大家好, 小弟平時都幾鍾意咩都影一餐
但係就只係用iphone就算, 不過近排開始覺得iphone唔係好夠用,
所以就計劃買相機, 由於本身人工唔高, 自己又多興趣
所以第一時間取消買單反既念頭, 專心研究DC,
其實我主要用黎影貓/玩具/ 景
係TOYSDAILY爬過下文, 見上下盤CHING 介紹既Olympus XZ-1 都唔錯
諗住問下朋友再收集下意見, 朋友話Olympus XZ-1係好, 不過比多左個選擇我
就係富士既X10, 我第一眼就比X10吸引住, 同埋打住MAKE IN JAPAN既旗號
雖然價格比XZ-1 高出差唔多1千, 不過X10就標榜半專業級及有獨特的"富士色彩"
所以於7月尾小弟就買下左X10

本身非常非常新手的我, 因為X10都算簡單易用, 所以都唔難上手, 以下分享少少相片

X10外盒

貓:

景:

玩具:

E部機真係愈用愈好用, 雖然玩左2個月都仲未完全了解曬佢既系統
不過好玩又易上手, 色彩都好豐富, 價格黎講E幾個月都叫回落番正常,
如果CHING們近排想買DC玩, E部都係一個唔錯既選擇:71:
部機顏色好靚,大大又有構圖,但係要注意部份焦點呀!
Thx 分享!!
這部真的不錯 :71: