Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 日本 繪囡囡頭大師cyclonesp新作 "不喜請勿插"

小弟最叻都係收D萬幾円貨仔,真係失禮:55:
頭像被屏蔽
回復  Toro

韓頭雕功夫只有其形; 無其神...日頭雕師雕繪出來就是有靈魂...sorry我還沒見過讓我感動的韓 ...
Vendetta 發表於 9-9-2012 08:47 AM

你咁講就岩聽好多,我都認同有D雕師係功夫好勁,好多細節
有D就簡簡單單你都覺得好正.日本好多雕師都係呢類.
但要留意一樣野,每個人會"中招"o既style都唔同,唔只你一把尺.
能令人感動,並唔一定係"技術較高"
你有時見到一張小學生畫o既美勞作品都好感動,但唔代表佢技術高.
所以我不同意,你指韓師技術不如日本.
其實我本身反而buy日系更多呢.
回復  Dr.AL

小學生還沒被"洗腦" 你這個無知的大人已經被"洗腦"...奉勸你以後不要對我帖子做回覆...免得 ...
Vendetta 發表於 9-9-2012 12:45 PM

嘩! 我好驚呀! 零異震Gay 恐嚇我呀! :50:
呢類配搭就真係正, 就算我自己對於呢類style唔係好like, 但起碼呢d配襯係o岩成個tone, very good.
果d九唔搭八咩都擺上身, 周身係槍又唔o岩比例, 真係好應該睇下.
頭像被屏蔽
回復 20# 火宅之人 叔叔不行了
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
回復 35# Vendetta

我唔知你玩開咩figure啦, 但我都想講下自己對你既講法既感覺:
1) 你用成個國家黎比較, 其實好唔公道.
2) hottoys大貨唔穩定, 影響觀感係有, 但以hottoys公佈模辨時的頭雕, 質素的確係公認的好.
3) 呢個女figure頭係冇reference跟, 限制自然係冇咁大, 用黎比較其他韓系有限制既出品亦好唔公平, 你可能唔知道商業上或多方面有關人仕既限制, 有些figure既頭雕既拉臣持有者或公司, 係有試過要求唔好做得太似或者有其他意見的.
回復 33# wufeiho

wufeiho大
在下也想要呢~
回復 37# Oldcat

yes sir...
等在下整理一下D相後.便上....
真係好似真人咁 , 如果ht既眼都做到呢個效果就好勒 .
dvddvdhk 發表於 9-9-2012 09:58 AM

dvddvdhk大大
這是造一隻同造一萬隻的分別呢~:78:
小弟最叻都係收D萬幾円貨仔,真係失禮
Dr.AL 發表於 9-9-2012 12:16 PM

睇怕Dr.AL 大大,買買埋埋的,已過萬哦...:77:
dvddvdhk大大
這是造一隻同造一萬隻的分別呢~
火宅之人 發表於 9-9-2012 08:16 PM

咁又係 , 以大量生產計 , ht都算係咁架勒 .