Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 一場仗都未打完又到第二場.... 深港一體化殺到埋身...?

:angry:呢個政府!
俾我地市民抖下得唔得?

林鄭真係好意思同人講,市民唔信政府,佢傷心落淚?
呢個政府仲有人信…我仲想喊呀!:79:
舊聞。

而且,那天總要來,今天不來,2047年都來。早面對、早找機會、早著數。
舊聞。

而且,那天總要來,今天不來,2047年都來。早面對、早找機會、早著數。
gazza1211 發表於 8-9-2012 04:57 PM

很認同那天總要來
即使世界終有一天會被毀滅
但絕不會是消極的態度迎接

人什麼時候死去,是上天決定的事
但在死去以前,做什麼樣的事-------是自己決定
如果佢地老婆/女友或個女畀人強暴, 我相信佢地一樣會說: "反正女人體能不及男人, 反抗也無濟於事, 那話兒總要來", 佢地會叫自己老婆/女友/女兒不要反抗, 好好享受, 然後在傍邊助威吶喊.......
gazza1211兄的言論,讓我想到一句話:

「人出生就意味著死亡,但人不是為了死亡而出生。」

所以人們才會追求更好的生活,追求自己的理想和價值。如果為了少少的「著數」,放棄下一代的自由,我做不到!
舊聞。

gazza1211 發表於 8-9-2012 04:57 PM

我認同 "那天總要來"  但顯然現今絕非合適時機
1.中港矛盾
2.香港內政

呢兩點一日未ko,一日要反