Toysdaily 玩具日報

[ENTERBAY] 年尾會出 1/4 RIDER ?

如果佢用真皮就唔會, medicom用果D係好劣質既PU仿皮
kr2004jp 發表於 6-9-2012 12:33 PM

用PU仿皮, 就""必定""會日久劣質化
但真皮比較厚, 比較貴得多, 亦比較硬,
即係做型好難 fit, 同可動性超超超低!!  
而仿皮就無以上問題,  
所以仿皮先會源用到今時今日.  
而1/4比例較大,
用真皮衣的可行性的確較大,
1/6就太細隻了.
不過要買晒昭和10人同舊一舊二,
一共12隻 x $2,500(怙計).......
成3皮野呀大佬!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
雖然我唔中意EB, 但呢次真系有興趣了, 希望做得好好睇睇
期待!Medicom 既舊1太易脫皮喇,希望 EB 做得好好睇睇,打開條新血路。但以 EB 既速度,要儲齊平成拉打,唔係錢既問題,係有無咁長命既問題。
期待!Medicom 既舊1太易脫皮喇,希望 EB 做得好好睇睇,打開條新血路。但以 EB 既速度,要儲齊平成拉打,唔係錢既問題,係有無咁長命既問題。.
jeffreyng 發表於 7-9-2012 01:49 PM

我係講 EB 有無咁長命 ...
超人。。殺啊。。。。。
我係講 EB 有無咁長命 ...
jeffreyng 發表於 7-9-2012 01:52 PM
咁我明白了。.........................
1/4Ride:@我死了:Q
回復 35# jeffreyng

:66::66::66::66:
只要有人樣,BLACK,RX.亞傑多,555,W,影月,.......全入:71:
其實我想出新一號先,因為舊一號係皮衫皮褲,驚好似M記一樣,耐左就老化甩皮!
roywong 發表於 6-9-2012 11:14 AM

我隻the next V3已經 老化甩皮
舊一號經典元祖,但外型較簡單,出 1/4 無難度,所以我會要求可以:
1. 著燈眼
2. 除頭盔
3. 附人頭
4. 風車可動皮帶
等機關

當然可發聲 "Ken Shin" 就完美喇! (發開口夢 ...)
1:4 Rider,最好有埋本鄉猛頭雕啦,
價錢唔太進取,都會入番隻供奉下....!!!!!!
出得哂成條拉打系列先算,吹水個個都識。傻bill d野次次都虎頭蛇尾,我估最多出到V3,然後又番兜1號 1.5, 2.0, 2.5.........:58:
我超期待1:4 Black、影月....!!!!!
唔知會唔會一跳就跳到古迦同Decade呢....???