Toysdaily 玩具日報

查看: 5002|回復: 15

[劇場創作] 今年2012年,原來蜘蛛俠已經50歲.....

能力愈大,責任愈大.....
年輕既時候一個意外改變左一生......

咁多年黎,我都係一面工作一面守護呢個城市,
隨著年紀增長,身體狀態大不如前,城市治安亦都一落千丈

係必要時,我都會廷身而出....

蜘蛛感應!!

一般對付帶頭盔既敵人既方法係.......

拋中左之後呢.......

後記
漫畫人物既年齡長期處於一個時期,雖然間中都有d外傳故事講下佢地之後或者老左既故事,Peter上個月生日,睇返先知佢原來已經50歲,忽發奇想下想睇下50歲既佢係點,好自然下就會想到佢生父Stan Lee既外
能力愈大,責任愈大.....
年輕既時候一個意外改變左一生......

咁多年黎,我都係一面工作一面守護呢 ...
拍嘉 發表於 4-9-2012 09:12 PM

唉我都想入呢隻限定
不過太貴~~~  
想問蜘蛛仔好似救梅姨死左(系電影定漫畫入面?)
唉我都想入呢隻限定
不過太貴~~~  
想問蜘蛛仔好似救梅姨死左(系電影定漫畫入面?)
ngkp19 發表於 4-9-2012 09:23 PM

如果漫畫係之前係梅姨比人殺左,蜘蛛俠同魔王達成合約,令佢復活,代價係佢同MJ變返陌路人......同之前既角色同奸角出返黎
如果漫畫係之前係梅姨比人殺左,蜘蛛俠同魔王達成合約,令佢復活,代價係佢同MJ變返陌路人......同之前 ...
拍嘉 發表於 4-9-2012 09:35 PM

o.....有情人最終吾可以一齊
甘MJ呢個角色之後系咪無出個??
近排咁多角色生日ge!叮噹A夢,蠟筆小新好似20周年…

彼得,生日快樂!
我唔你特登插你,但好似過左生日啦喎:(
我唔你特登插你,但好似過左生日啦喎
yin0 發表於 4-9-2012 09:58 PM

係,我再check check先
spidey仔食腦,juggy仔得份牛力!
我唔你特登插你,但好似過左生日啦喎
yin0 發表於 4-9-2012 09:58 PM

你啱,睇返蜘蛛俠第一次出場係 Amazing Fantasy #15 (August 1962),點計都係上個月,日期就真係唔知......不過見之前出既game入面玲birthday hat係要set時間做22號,多謝指正
叔叔生日快樂 :$
叔叔生日快樂
Assassin 發表於 4-9-2012 10:51 PM

攪錯左:79:.......喊出黎啦
斯坦李的限定版蜘蛛俠太搶眼了~~:71:
話說最近電影蜘蛛俠里老爺子又開始打醬油了~~:34:
能力愈大,責任愈大.....係我小時候最記得既一句sipderman 對白!:71:
斯坦李的限定版蜘蛛俠太搶眼了~~
話說最近電影蜘蛛俠里老爺子又開始打醬油了~~
kingraider 發表於 4-9-2012 11:30 PM

除左蜘蛛俠,佢都會係自己創作既作品入面出黎客串
能力愈大,責任愈大.....係我小時候最記得既一句sipderman 對白!
sonsonsun 發表於 5-9-2012 02:05 AM

佢既核心價值:71: