Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] SIC極魂古迦。

支持極魂!!!:71::71:
古迦係出得幾好
不過係死矮仔...笨大:53::53:
唔會,Faiz本身個腰Joint長左架,
所以對調剛好....!!!!!!!!
kafai1978 發表於 4-9-2012 03:18 PM

咁正? 我今晚都返去試下先
無Faiz對調,都唔想入Faiz坑。
鍾有乜其他辦法呀?
Opelouis 發表於 5-9-2012 10:34 AM

其實我覺得faiz係其中一隻出得最型的極魂, 型仔過原版好多, 普通型態1魚內值得買一隻, 又唔一定要買齊晒咁多款....
無Faiz對調,都唔想入Faiz坑。
鍾有乜其他辦法呀?
Opelouis 發表於 5-9-2012 10:34

I amended it this way !!!

After !!!

頭像被屏蔽
胸甲拔起不會斷關節嗎

圖意是胸甲拔起斷了關節後再插入一有圓球的鐵棒嗎
有詳細作法分解圖嗎
0944 發表於 5-9-2012 14:38

Sorry,我冇影低詳細嘅過情,其實當你拔出上�下半身之後,你就會見到個 ball join。個 ball join 喺一個 8 字型嘅 join,我將佢切斷然後鑽窿加鐵支,中間預留一個 ball 位!
我淨喺用 AA 黐反,因為支鐵支夠硬所以可動冇問題。但係我試過拔反佢出嚟嘅時候可能因為黐唔實,拔唔出個 ball join 反而原鐵支分開咗,我就咁落返 AA 原窿插返入去算數!!
我用呢種 fold clip 做鐵支!!
隻古迦本來喺唔錯,就系條腰太短
少左的1CM原來就響條腰度:he:
好想換ball joint不過驚弄難:55:
試過炆極都炆唔到粒join 出黎, 個位又窄冇'架撐' 攪
唉~
試過炆極都炆唔到粒join 出黎, 個位又窄冇'架撐' 攪
唉~
davidki99 發表於 6-9-2012 08:38
好想換ball joint不過驚弄難
ToysHunter99 發表於 5-9-2012 21:44

我都冇乜袈生,上下分體用暴力!個 ball join 用尖嘴鉗箝住用槓桿原理撬出嚟!!:shy:
我都冇乜袈生,上下分體用暴力!個 ball join 用尖嘴鉗箝住用槓桿原理撬出嚟!!
Godzima 發表於 6-9-2012 10:48 AM

就係屋企冇尖嘴鉗呢樣野, 所以炆唔到囉...:(
冇理由專登買個鉗架...
就係屋企冇尖嘴鉗呢樣野, 所以炆唔到囉...
冇理由專登買個鉗架...
davidki99 發表於 6-9-2012 11:26

其實用剪刀一樣得!!卡住個 ball join 條頸照撬!!:^
頭像被屏蔽
其實我覺得faiz係其中一隻出得最型的極魂, 型仔過原版好多, 普通型態1魚內值得買一隻, 又唔一定要買齊晒 ...
kyostanley 發表於 5-9-2012 11:28

咁又係。
呵呵,我係驚我自己中嗮Faiz毒,拔唔出個潭。:(