Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 鬼節講鬼故一齊分享真人真事

讀書果陣係課室有遇過靈體既經歷
因為係分組既小班教學.所以成班得7,8個學生
我係坐中間果排,咁岩中間得番我(冇人坐 or 行開左)

當時我同後面既沈佳宜吹緊水,當我轉番個身去前面...
呢一刻我見到有樣物體用好快既速度係我左面出現 :Q

個速度真係快過所有識飛既小「動物」,但可以用肉眼睇到...
「佢」係黑色物體 唔可以話係一團野...
(如果你係要我形容,我會話係龍珠「 瞬間轉移」咁一條條黑色線,不過係打橫)

「佢」距離我好近...
當「佢」由左面飛到右面,我咁岩提高隻右手
我隻右手手背點到佢一下即刻縮埋 (點到佢個感覺好似比野吉左一下)
之後就消失係窗外...

我望一望後面見到其他人仲吹緊水 :47:
只有最尾個排右手邊角落位 一位男同學同我講: 你都見到?
我呆左咁答係...
男同學笑笑口:冇咩既,可能係雀仔呢...
我心諗你都岸X既 :45:

呢次係我同靈體最接近及「身體接觸」到既一次
仲記得個陣我好驚會有手尾跟...
近似經歷我都有....仲有全車人都睇到....
廿多年前零晨二點多,事發經過在吐露港公路....:50:
廿多年前零晨二點多,事發經過在吐露港公路....
ekim11 發表於 25-8-2012 10:05 AM

可唔可以詳細分享經歷?!:50:
集體「拿野」都咪話唔心寒...
廿多年前零晨二點多,事發經過在吐露港公路....
ekim11 發表於 25-8-2012 10:05 AM

好八卦, 好想聽, pls  :77:
差不多二十年前,和一班同學去南丫島宿營,間屋在洪聖爺灣的另一邊,晚上十一點左右,有人提議行出洪聖爺灣,其實路程都要三十分鐘,但都照行,穿過了市集,還要行一段山路才到沙灘,邊行邊傾的時候,忽然有位長髮紅裙的女仕在我和朋友間經過,因有街燈,所以我和朋友也看得很清楚,當時也不以為然,以為只是歸家的人,直到出到沙灘,問走在前方的朋友,有沒有見到此人,五人竟異口同聲說沒路途上沒踫見過任何人...................
:67:今日考遇有人跳樓        當時大約係1