Toysdaily 玩具日報

查看: 5467|回復: 17

[其他] 近期修復玩具兩三隻

發覺近期真系黑仔 買成品就中sad貨 無中獎嘅就自己搞到有小小瑕疵。。。所以決定要修復一下距地
首先系隻加爾 之前都發過上黎 感謝各位俾左各種意見我 特別多謝ORZ3000兄教我點上色:shy:

上完9號金再上透明黃 不過D漆面有D厚 上色途中D透明黃“一湧而上”中間粒紅色點就變埋金色了。。。

跟住就到隻山口嘅GETTER 由於買嘅時間長表面D漆面開始癡手同發黃整下整下就越黎越污糟 所以決定磨走D漆面再上翻D保護漆 山口D漆不是一般甘難磨:(

最後一隻就系胡迪了。。。可能扭得過癮得滯心口個警章有一角無左個球形物體

跟住用補土搓翻個出黎 跟住上翻金色

隔牆有耳
樓主唔滲埋線??!真係會靚好多架!:handshake:
中間MG即時出晒黎!!
哩張反而好有味道!!:71:
我隻胡迪都係甩左個粒:56:
回復 2# sundaydriver
我都睇過大大果張帖 滲線真系正 但我又吾想去買D顏料翻黎 以後又吾點用。。。平時都系用馬克筆補下色 手涂真系第一次搞
回復  sundaydriver
我都睇過大大果張帖 滲線真系正 但我又吾想去買D顏料翻黎 以後又吾點用。。。平時都系 ...
savage 發表於 24-8-2012 06:52 PM

你講情報區果個post??!:50: 唔係我架,唔好誤會呀。。。
不過佢滲完真係好好多!
而且模型舖都有隻滲線專用既樽仔油,平平地買一支玩下,
包你滲出個癮來!!
:34:
回復 6# sundaydriver
額 吾系你嘅。。。誤會左添吾好意思 見你講開滲線以為就系。。。哦 買支翻黎研究研究先:36:
回復 4# TsChoi
粒也真系好易甩而且系不知不覺甘甩 我有個朋友都甩左:(
玩具玩都咁認真,都5豬係好定壞...有時候都幾矛盾:78:
:61:师兄搞到只山口Getter 当堂醒神晒∼正
隻Getter執完之後,真係好咗很多...:71:
山口式有咩方可以法整到唔痴手1?
你講情報區果個post??! 唔係我架,唔好誤會呀。。。
不過佢滲完真係好好多!
而且模型舖都有隻 ...
sundaydriver 發表於 24-8-2012 06:58 PM

sunday 大大可開post 教滲線?:77: 我都想試下robot wing zero同埋隻加e 試下滲~~
回復 12# fatbean
驚癡手嘅話玩之前噴一層保護漆就得了
不錯∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼!