Toysdaily 玩具日報

查看: 5028|回復: 17

[劇場創作] [轉載]玩具場景

blog.brentbrown.com/my-diorama-o-rama/
玩美玩可以玩到咁實好開心:50:
blog.brentbrown.com/my-diorama-o-rama/
玩美玩可以玩到咁實好開心
makten 發表於 22-8-2012 11:02 PM

我有第二幅圖中間的二樓露台, 又靚又好玩,
可惜香港地方實在不大, 不能將所有玩具作場景展示長期display,
影完相就要摺埋收起, 玩後的苦差.
我有第二幅圖中間的二樓露台, 又靚又好玩,
可惜香港地方實在不大, 不能將所有玩具作場景展示長期displ ...
cliffordchan107 發表於 22-8-2012 11:09 PM

放得耐要掃麈都夠頭痕
放得耐要掃麈都夠頭痕
叉燒飯 發表於 22-8-2012 11:20 PM

對, 香港天氣潮濕多塵, 玩具display久了, 很易變得油淋淋和佈滿塵埃, 打理也麻煩,
很多也只是入盒算了. (雖然入盒後一樣會積塵)
好正我都想長其放個場境出黎,不過地方有限可能都係分幾部份display出黎,有時影相先跟據需要組合.......
講起打理我前幾日抹d公仔同配件......它們真的得吸塵......

BTWcliffordchan107大大,我想要一些可將相片漫畫化同埋filter類的軟件,大大有無好推介?
好正我都想長其放個場境出黎,不過地方有限可能都係分幾部份display出黎,有時影相先跟據需要組合.......
...
拍嘉 發表於 22-8-2012 11:47 PM

iphone好似有個app叫ComicBook!
效果唔錯喎,THX,makten大大

個問題係香港太大塵
我放d玩具出黎已經抹到我死
再加上地少又貴

只能望梅止渴
效果唔錯喎,THX,makten大大
拍嘉 發表於 23-8-2012 01:41 AM

makten大大提供的比我用開那幾個更好,
若拍嘉兄不介意用電腦來轉相, 可試這個:
http://anymaking.com, 不過文字要另外加,
用開的轉相網站還有幾個, 有時間再找給拍嘉兄你~~
(你圖中deadpool的spiderman場景就是我有那個, 好像真好好玩,
可惜不易找和太貴, 不然的話買多幾個就可以拼做一個城市了, 哈哈)
謝謝ching分享....我都研究緊整細情景
好多場景~外國人屋企大到咁真係好~
剛開了toybiz spider-man的場景來玩了, 效果不錯~~

剛開了toybiz spider-man的場景來玩了, 效果不錯~~
cliffordchan107 發表於 25-8-2012 11:33 PM

呢set正啊,個場境又多野玩,個垃圾筒又可以拉出黎,隻蜘蛛俠仲有磁力,可以痴落去個場境度XD
cliffordchan107 發表於 25-8-2012 11:33 PM

Ching 尼set 邊度可以買到呀?
Ching 尼set 邊度可以買到呀?
waichan3 發表於 26-8-2012 10:26 AM

也虎  不過吾平
:26: