Toysdaily 玩具日報

[新品消息] [9月] Hasbro Marvel Legends Series 3 (合併討論)

回復 45# 人物

都係,之前先買咗本蝙蝠俠今集電影小說;不過多數睇d經典對白,上集都有買…只係懶唔多會去查字典:DD

其實平平地用咩字典好呢?以前本牛頓都唔知去&#21655;邊><
回復  人物

都係,之前先買&#21655;本蝙蝠俠今集電影小說;不過多數睇d經典對白,上集都有買…只係 ...
ChrisLamXYZ 發表於 23-8-2012 09:17 PM

今時今日科技咁發達就緊係用Yahoo或者Google:p
咁Dr.Doom依家算唔算係好人?
Wai_IM 發表於 23-8-2012 01:43 AM

都可以話亦正亦邪.
回復  人物

都係,之前先買&#21655;本蝙蝠俠今集電影小說;不過多數睇d經典對白,上集都有買…只係 ...
ChrisLamXYZ 發表於 23-8-2012 09:17 PM

我個人&#144308;嬲好推薦用電子辭典,細細部,又方便又多字!但係如果不太常用 , yahoo,google 都可以了~
其實好肯定咁講 , 華人睇美漫或英文書 , 一定冇可能 100% 明曬 , 基本上小弟我都會邊睇邊查字典  ...
人物 發表於 23-8-2012 08:24 PM

就算外國人睇都未必100%明,stan lee係專訪講過盡量唔用深字,但都會不時用,等讀者由上文下理推出黎或者查字典,等讀者睇漫畫都學到野
回復 49# 人物

謝謝大家,咁用住yahoo;其實而家有無字典app?
回復 50# 法蘭克

都會,有時睇完前後都大概知中間係什麼!

而家睇marvel電影一見stan Lee 都不自覺叫佢個名^^好似新蜘蛛俠都用清潔工身份出現:DD
有意入手punisher + deadpool
請問punisher是異色版嗎? 香港會有貨嗎?:79:
Punisher!!!!!! Blade!!!!!
頭像被屏蔽
有外國朋友可以港英合作定一箱?
0944 發表於 24-8-2012 06:50 PM

其實我地呢度應該搞個group order
佩套一下
抽水一問:有冇CHING有最新既美漫漢化網可以提供一下@@?
回復 57# 凱獸王

en.1kkk.com/manhua-euus/
回復  凱獸王

en.1kkk.com/manhua-euus/
jackkei 發表於 25-8-2012 12:09 PM

小弟一向睇開dm5.com的
而ching E個網入面D美漫
正正係轉貼番dm5.com d漫畫...
那我倒不如看回dm5.com算了...
anyway, thank you ching...

※再次繼續請求漢化美漫字幕組網:64:
小弟一向睇開dm5.com的
而ching E個網入面D美漫
正正係轉貼番dm5.com d漫畫...
那我倒不如看回dm5.c ...
凱獸王 發表於 25-8-2012 01:27 PM

大大想睇咩先?