Toysdaily 玩具日報

查看: 7521|回復: 23

[個人收藏] 如果用蜘蛛俠漫畫造形黎做電影版

我係邊個?你真係好想知道?
膽小鬼千萬唔好聽我既故事
如果有人話比你知呢個係一個快樂既故事,
而我只係一個普通而無憂無慮既青年
咁你就被騙了.......但我可以向你保證,我既故事同其他故事一樣精彩.......

我係彼德柏加,一個平凡既高中生....原本我本凡不過,我天生體弱,
所以運動唔係我強項,我鐘意讀書同睇漫畫,所以我單身既年期同我年齡係一樣........

係一次參觀既時候,我無意比一隻放射性既蜘蛛咬左啖,
之後我得蜘蛛同超人類既能力,原本我只係想利用呢個能力去賺錢,
不過隨住我叔叔既死令我改變左呢個念頭.....

正如每套受歡迎既英雄片,英雄一定要有一個敵人
而我第一次要對付既敵人係......
綠魔,一個使用高科技武器為人心狠手辣......

戰鬥對我黎講好不利....
可以講係一面倒.....

當我反敗為勝以為係童話式故事完美落幕.......
誰知自己工作唔順利,而且暗戀多年既女仔開始踏上星途.....
另一個敵人出現,八爪魚博士,佢想制造一個永久既太陽,為人提供免費能源

奧圖博士係我教授既朋友,因為意外另到佢太太死亡加上佢要為事故付責
係雙重打擊下,佢開始被欲望控制,想重建設備再次建造太陽......
八爪魚博士為左資金開始搶劫銀行.....

因為自身既問題困擾,事業,朋友,愛情上都出現問題....
令我一度放棄,但係紐約又危在旦夕
作為英雄,我決定要同佢正面交鋒.....
係最後關頭奧圖博士回服理智,同設備一齊沉入深海

成功救返紐約之後,市民都開始按受我,暗戀既女仔都接受左我
對我來說係新既一日,我開始平衡到自己同英雄既生活,
就係呢個時候,我得到一件外星生物組成既戰衣.....
佢令我能力大增,同時新既敵人出現
一個逃犯,遇上軍方實驗令身體同沙子融合.....

當我意識到自己慢慢被外星生物控制,我決定除去外星寄生體....
其後寄生體搵到佢另一個縮主.....
一個彼德柏加令佢無左工作既人加上被遺棄既寄生體,一拍即合
變成毒液!!

我知道危機係唔會停止....

無論前途係點都好,"能力愈大,責任愈大"
呢個係我既天賦,亦係我既詛咒......
我係邊個........
我係蜘蛛俠
Peter仔係好多其他平行宇宙(面臨世界未日Avenger,X-men,etc.瓜 哂)入面都係救世主
GOOD ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 有心有力∼ :71:
呢隻八爪博士個樣有幾分似蕭君元...:DD
ching隻superposeable, venom 6", ML隻黑蜘蛛都好正呀:$
ching d配件真係無與倫比!!!!
剩係最尾個鷹頭都殺晒!!!!!
激讚:71::71:
好正呀!場景係黎自MARVEL LEGEND?
好正!!埸景好吸引:71:
見到戰損版Peter 個表情唔知點解忍唔住笑咗出嚟 :he:
個場境堅正!:$不過又話漫畫版嘅?:?頭兩隻spidey都係電影版wor
忍者龜場景∼!我都有用過黎影蜘蛛仔,真係好襯∼
既然都係講緊漫畫版SPIDERMAN,喺度SHARE一個同樣都係好好睇既MOTION COMIC,《蜘蛛俠之死》:79:
http://www.youtube.com/watch?v=POXxmaJ_cV8
good~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
搭配場景真是讚~~~~~{:3_133:}
stan lee spider~~:)  無晒貨啦
:sad: