Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: dogjumpjump

[新品消息] 比d刺激大家 1:6 岳飛 盡忠報國 金屬山文鎧甲

太華麗,好似不太真實
套甲好靚,金屬件亦很好,但1298人仔我玩唔起

另外十分喜歡背景的中式傢俱及擺設,希望有公司推出商品, ...
etsc4344 發表於 16-8-2012 12:51 PM

背景擺設似乎唔啱比例(我見過)。
至於情景配件,亦唔止一、兩間公司做過,可能大大錯過左。
諸葛亮 都可以草蘆版, 博望坡版, 赤壁版, 宰相版, 出師表版, 空城計版,

仲有假諸葛嚇跑司馬懿 木雕 ...
dogjumpjump 發表於 16-8-2012 01:56 PM

Agree, but 係歷史考證同造型美感,真係好難找到平衡點,
(好似啱講過),所以好多中國歷史題材,都失敗收場!希望好快有高手or公司造到令多數玩家都認同既古代中國item 啦”
個頭好唔得⋯⋯⋯
頭像被屏蔽
套甲幾靚吖
不過有D硬蹦蹦同太高價囉...
其實內地好多手工都唔係唔惦, 最大問題就係 "求其"...

就好似商場咁, 唔係唔惦, 外觀, 設計學晒香港, 就 ...
dogjumpjump 發表於 16-8-2012 10:24 PM

軟件問題。(人就是其一)
"同志仍須努力"
背景擺設似乎唔啱比例(我見過)。
至於情景配件,亦唔止一、兩間公司做過,可能大大錯過左。
bababa 發表於 16-8-2012 09:12 PM

有出過
咁我應該係錯過了

其實我最想搵D中國傢俱,另外如圖中的玉璽、青銅器皿、紙扇、以至於背面的字畫(紙扇同字畫其實可以自己做到),師兄知唔知道有無出過或者邊度有機會可以買到?
有出過
咁我應該係錯過了

其實我最想搵D中國傢俱,另外如圖中的玉璽、青銅器皿、紙扇、以至於背面的 ...
etsc4344 發表於 17-8-2012 12:26 PM

大陸有許多,賣木功藝品、書畫的批發零售應唔難找到,可以去深圳、廣州d以上產品的批街,比例大細要自己判斷啦。好運的hk也會碰到,不過大陸多好多。
剩係套甲賣千幾人仔似乎貴左D, 而且套甲太華麗LU
大陸有許多,賣木功藝品、書畫的批發零售應唔難找到,可以去深圳、廣州d以上產品的批街,比例大細要自己 ...
bababa 發表於 17-8-2012 01:52 PM

師兄有無街名提供
因小弟好少上大陸,唔熟架部,更唔知批街集中在那兒
感謝萬分:64:
頭像被屏蔽
:58:甲好靚
但應該沒人d鬚生上面珠的
i can see presentation is very important from this pose!
頭像被屏蔽