Toysdaily 玩具日報

查看: 2233|回復: 11

[玩具攝影] "Nendroid女女继续行街街~"Nendroid 外摄篇Part Two~!

记得上个星期5~~~~同屋企人出去近郊度玩~點知系酒店附近竟然有D甘好噶地方,一個歐陸小鎮Style噶地方 ....小弟就毫不猶豫地自己個一個帶住班女女去影相啦 ....OK....Po圖啦啊哈哈...(有時候又要做魂Stage又要挪相機...仲要唔可以手震.....好難就... 不過睇睇效果唔差..都好滿意啦...基本上小弟呢種渣技術... ....全程都系DC仔無PS直出啊....DC玩起身都可以好得嘎...卡片の力量
ok了...開始Po圖

哎呀....人肉魂Stage穿煲啦

多謝收睇&支持...Thx and Visit More

原Post地址http://blog.yahoo.com/komoGundamBase/articles/635128/index 多謝大大們支持

Add marks cause I can feel your passion on them!  Carry on and cheers! :71:
頭像被屏蔽
呢度係香港黎架可:D 好想去邊度來?
支持外拍分享:73:
回復 2# Douglas.M.Saint

:64:真系好多謝德哥大大噶支持啊.....小弟會繼續努力噶!!!:77:
呢度係香港黎架可 好想去邊度來?
歪不正 發表於 16-8-2012 06:05 PM

:47:Sorry啊師兄...呢度唔系HK啊....系廣州花都區一個叫做九龍湖噶地方....

支持外拍分享
影武者 發表於 16-8-2012 08:45 PM

:35:多謝師兄支持
回復 3# 0944

:71:就是就是....粘土拍這種外景好Match的..啊哈哈....
     上次被一個大媽看到....用一個奇怪的眼光看了一下說:“現在的年輕人竟然喜歡玩這個....”:80:
相很靚靚靚靚:D
支持師兄再影多d:71:
自問真係唔捨得帶d黏土外拍, 除左冇技術外, 真係怕整花心痛:49:
回復 9# 機體

:77:多謝師兄支持........
     其實我都系超級渣噶技術啦...:47:
.....其實今次都好心痛.....仲好似整邋遢左老婆只初音....唔知點同佢交代:50:
外拍真係好玩~ :73:
師兄拍得好好呀~ SUPPORT!!! :71:
小第先前去旅行也帶了幾只土偶去,但發覺室外好難拍。
原因是土偶的頭髮大,若就不到光源拍照,塊面就被影整黑晒.....
好似咁:

影到土偶,但無了藍天...變左白天....:56:
回復 11# fktuen

:77:多谢師兄噶誇張.......其實小弟都系差技術啦:47:
:50:的確啊...而且果日天氣都系唔好....天空死白色....小弟用嘎系DC仔噶A檔...都系覺得差唔多就按快門了...:31:..師兄你噶問題都講中左小弟噶痛處...嗚嗚
額....其實小弟想講...可能因為大陸服務器噶關係...師兄噶圖小弟睇唔到:ice: