Toysdaily 玩具日報

查看: 4354|回復: 22

[吹水專區] 又有風打~~今次叫啟德

.........唔好打風呀!
估計又係星期六或日
勁唔勁既先? 回唔回到三國架? :he:
記得叫得做啟德既風都唔少野…..
行快d啦,喂,啦,喂!
看情況, 如果真的打得成的話, 會是星期六或日...><
啟德係咪要起啟德跑道登陸:66:
at least come on a monday!!
Hurry up! Please don't come after Friday!
勁唔勁既先? 回唔回到三國架?
威哥仔 發表於 13-8-2012 04:41 PM

之前十號果陣你返唔到咩:x
嘩嘩嘩,啟德的路徑預計比之前更接近香港~(15/8更新!)
今次真係可以回到三國...
:34:
最憎打風:*
唔錯&#22175;呀:64:

特別天氣提示

http://www.hko.gov.hk/sweather_tips_uc.html
  • 熱 帶 氣 旋 啟 德 正 向 西 北 偏 西 移 動 , 橫 過 呂 宋 北 部 , 並 進 入 南 海 。 按 照 現 時 預 測 路 徑 , 啟 德 會 在 今 日 稍 後 進 入 香 港 800 公 里 範 圍 。 天 文 台 會 在 傍 晚 左 右 考 慮 發 出 一 號 戒 備 信 號 。

• 預 料 啟 德 會 在 明 日 及 星 期 五 靠 近 廣 東 沿 岸 。 本 港 明 日 及 星 期 五 天 氣 轉 壞 , 有 狂 風 驟 雨 , 風 勢 增 強 。 星 期 六 雨 勢 減 弱 。

• 由 於 現 時 啟 德 與 本 港 仍 有 一 定 距 離 , 其 移 動 方 向 的 輕 微 改 變 會 令 本 地 未 來 一 兩 天 的 天 氣 有 較 大 的 差 異 。 市 民 應 留 意 天 文 台 有 關 啟 德 的 最 新 訊 息 。

於 2012 年 08 月 15 日 14 時 30 分 發 出