Toysdaily 玩具日報

查看: 2237|回復: 12

[吹水專區] 咪攪樓主,重開戰場

你哋咪再攪人啦,要叫就嚟呢度叫啦…
水浸就蝕賣, 少貨就炒起, 經常發生

當市面為求走貨, 不惜蝕賣, 訂左的可以點做, 就係撻訂.

正如少貨炒起左, 大CUT單, 或返價突然加左, 鋪家唔可以起價, 就算蝕賣都要死返件貨畀客.

唔係的話, 駛乜收訂或畀訂? redfish 發表於 8-8-2012 08:03

其實小弟好唔明點解咁多人插開呢類post嘅會員,究竟你哋明唔明? 仲有一啲好醒嘅會員用反問問樓主若店家來貨貴咗要加你價你比唔比番個差價店家做例子,極低能、兼攪笑,而家就係大部份開訂嘅店家,來貨貴咗你攞貨要比番個差價,平咗就用你個訂價比你食埋個差價,邊個輸打贏要,你咁很醒,你自己諗啦! 七國咁亂 發表於 8-8-2012 12:30

呢件事擺明係樓主輸打贏要
而且其他店輸打贏要, 又關"米青米分"什麼事?
redfish 發表於 8-8-2012 12:41

回復  redfish

紅魚會員,我係話無論買家同賣家,都鍾意輸打贏要,唔鍾意嗰類,只有有錢人,邊個唔鍾意搵著數?

只於精品,小弟唔知你點解題起佢,我亦唔知你有乜居心,你想屈我呀? 修練多幾年啦… 七國咁亂 發表於 8-8-2012 18:31

其實精粉係樓主上個post提起的,所以紅魚大大才引用番
玩具人生 發表於 8-8-2012 19:31

謝大大幫手解答
redfish 發表於 8-8-2012 21:05

那位樓主講的就是精品, 你用其他鋪輸打贏要做例, 有D唔公平
redfish 發表於 8-8-2012 21:11

有會員向小弟講:亂兄,唔好同佢嘈啦,統帥級好多FANS撐,同埋佢有好多店家獨有資料,人地入貨幾錢入幾多食幾多死貨都知,係巿場區權威,我有一次參與有關店家經營不當討論,同統帥大人辯討左幾句,即時被圍插,呢D大人物惹唔過,小心!

小弟答:多謝??兄提點,但……小弟已經黐X咗線係人都知,所以當年傾得埋嘅會員都已退避三舍,同小弟劃清界線,係??兄你唔清楚,唔識死咁覆小弟,多謝你嘅勇氣。

佢係咪統帥大人…小弟唔知,小唔小氣我就知,人哋吐吓感情吓吓窒住晒,你覺得抵係你嘅事,人哋覺得唔抵係人哋嘅事,關你屁事,人哋長篇大論,佢都「雄辯滔滔」,比佢贏咗咁又點,咪又係蝕…

小弟知道佢多幫手,咪同嗰類「知識份子」一樣,反對人哋嘅言論,自己嘅說話先係「大道理」嘅「合眾」囉。

當然,呢啲全部都係關我屁事,但小弟鍾意多事…

我幾時有寫"覺得抵", D回覆又有幾"雄辯滔滔"
redfish 發表於 9-8-2012 13:44

算啦,紅魚大大...
唔好再同佢嘈,佢D咁既人SEVEN完仲要死撐...
佢要眾人皆醉我獨醒就由佢...
小堅 發表於 9-8-2012 13:56

雄辯滔滔 雄辯既意思即係辯論強而有力,例子如潮水一般滔滔不絕。
我得閒
用word count
redfish 所有回覆加埋187字
七國咁亂 所有回覆加埋731字
em....真相愈辯愈明吧 果汁先生 發表於 9-8-2012 15:13

回復  果汁先生

哈哈,咁得閒數字,不而去飲杯果汁先啦,聰明人。
仲有…字數多唔代表雄辯滔滔架,你返去查下字典或者讀多d書先啦,有point先得架,小弟講野都無point…

小弟d字又好似多過果汁會員你囉喎~~ 七國咁亂 發表於 9-8-2012 17:26

竟然知道我得閒  我真係覺得你有point
連人地點解講精品都唔知 都可以出黎意圖揶揄人
你睇你幾有point幾有sense

我都打左 辯論強而有力 例子多
眼大睇唔到?
睇黎我真係去讀多兩年書先 果汁先生 發表於 9-8-2012 22:19

回復  果汁先生
所以話你「聰明」就係「聰明」啦,識得揪咗D「重點」出嚟講,又要提番精品,你同精品好熟架?

小弟講得你唔明,我再講白D,字數多唔代表雄辯滔滔、字數多唔代表辯論強而有力、字數多唔代表例子多,所以你唔應該講「雄辯滔滔 雄辯既意思即係辯論強而有力例子如潮水一般滔滔不絕。我得閒word count redfish 所有回覆加埋187字 七國咁亂 所有回覆加埋731字 em....真相愈辯愈明吧」,紅色字同藍色字係無關係,正如:57:9唔搭8一樣。

得閒係你講嘅,關我屁事。你打嘅野,小弟全部睇到,不過唔知果汁會員知唔知自己打咗D乜野?我揶揄你就梗架啦,因為你唔係企係中間諗野…… 七國咁亂 發表於 10-8-2012 12:02

回復  redfish

唔好意思,原來紅魚會員無「覺得抵嘅意思,係小弟誤會咗,咁係咪之係「覺得唔抵」呢?無「覺得唔抵」嘅意思,咁樓主開post講吓「覺得唔抵」嘅心情,你話人哋唔應該咁做又係乜野意思呢?

唔知小弟又有無誤會你「話人哋唔應該咁做」嘅意思呢? 七國咁亂 發表於 10-8-2012 12:35

小堅 發表於 10-8-2012 12:41

我只是講出我的意見, 你睇到我邊句代表"唔應該開post講吓「覺得唔抵」嘅心情"

"水浸就蝕賣, 少貨就炒起, 經常發生

當市面為求走貨, 不惜蝕賣, 訂左的可以點做, 就係撻訂.

正如少貨炒起左, 大CUT單, 或返價突然加左, 鋪家唔可以起價, 就算蝕賣都要死返件貨畀客.

唔係的話, 駛乜收訂或畀訂? "

你覺得我寫的有乜問題, 請直接指出 redfish 發表於 10-8-2012 12:46

回復  小堅

無錯,我真係好很麻煩,不過唔及小兄你煩,你明知煩都入嚟野麻煩,仲要搵張圖嚟表達,你咪仲很seven煩? 七國咁亂 發表於 10-8-2012 17:14

回復  redfish

唉吔! 我又誤會咗你呀? 真係唔好意思啦…(大人)
七國咁亂 發表於 10-8-2012 17:20

小堅 發表於 10-8-2012 20:08

佢會周圍咬人
果汁先生 發表於 11-8-2012 01:17

回復 98# 果汁先生

咬人唔係人嘅所為,狗係其中之一,而且狗好鍾意吠人,一隻吠,隔離左右嘅狗就會向第一隻狗吠嘅目標一齊吠。

講多一樣嘢比果汁會員聽,打字嘅時候,見有用「」符號,除咗代表說話、quot人哋嘅文章、重點之外,仲可以有另外嘅意思架…
回復 96# 小堅

小弟唔覺有乜壓力喎~得幾條友之嘛…:he:
亂兄…
認真…
不如你睇下醫生…

唔係串你,講真架。
回復 4# 原罪

哈哈……原罪會員,比你串就梗㗎啦。小弟重申,我係黐線嘅,喺青山住,有醫生睇住,請放心,我唔會咬人同吠人,但我唔係只識用一邊諗野嘅人。
有時見你亂之影院,講野有紋有路…
今日見到呢個POST…
你真係好難捉摸~

回復 6# 原罪

原罪會員講嘅野又好似錯唔晒喎…
冇睇到你地鬧交內容喇~!!不過大概都估倒又係果啲野~!!:38:
其實依傢喺得td留言就預左會有小學雞大戰~!!{:3_132:}
尤其喺12"區~!如果吓吓睇唔過眼留言仲要覆真係好唔得閒~!!{:2_113:}
如果想真心吹水,建議你去第二度好過~!唔好為左啲網絡遊戲哂時間喇~!!:67:

回復 8# trumanso

TRUMAN會員,你講錯啦,唔係鬧交,係討論唔同嘅觀點,至於小唔小學雞,小弟無法評論,因為小弟唔知你有無博士學位、雙碩士等等高學歷,有嘅…咁首先小弟承認係小學雞,無嘅……你點評論人哋係小學雞?

仲有,如果你真係TD嘅忠實會員,唔難發現TD嘅吹水post之多,仲有係呢啲post嘅回應普遍多過你花心機去影玩具出嘅post好多,入場人數梗唔駛講,你咁睇唔開叫人走,小弟建議你自己退會好過,引用原罪會員嘅說話:「唔係串你,講真架」,免得你成日睇到呢類post而唔開心…
咦咦~~~ td好耐無咁有生氣喇!!! :DD

睇黎好似錯過左d野添...... :he:
冇睇到你地鬧交內容喇~!!不過大概都估倒又係果啲野~!!
其實依傢喺得td留言就預左會有小學 ...
trumanso 發表於 12-8-2012 02:33 AM

路過。。。。。。咦,你個簽名圖很正。:p
又係呢d野?幾多歲啊?
回復 12# 史太林

50歲,你又貴庚,屬乜野,乜野星座,結咗婚未?