Toysdaily 玩具日報

查看: 4420|回復: 10

[分享討論] DEVIL MAY CRY 惡魔獵人-NERO.(純粹分享,不喜勿插)

自從ASMUS TOYS推出上一只惡魔獵人-但丁 人偶后,
隔了幾年現在終于也推出DMC系列的第二位角色 NERO~!!

上星期也收到這只期待已久的NERO!
也抽時間開盒把玩一番!
就簡單的介紹一下吧,

頭雕方面如同往常ASMUS TOYS 的風格,
原型不錯,但上色有點粗糙,
配件蠻豐富的~另外人偶的右手能亮燈,算是小小驚喜!

最後要稱讚的是人偶的服裝,
出色的剪裁,布質用料也非常好!
絕對保持了但丁的水準~!

小厰製作但絕對誠意滿分~
這NERO算是自己滿意及喜歡的一只人偶!

多謝觀賞~~:64:
正~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~不過對隻GAME無嘜大愛. 只係覺得將一切HIT原素炒埋一碟... 7/8魚內會考慮... :36:
我都訂左,未到手,上一隻我都有,個地台認真吾錯,係d槍差d,係衫好ok
我都訂左,未到手,上一隻我都有,個地台認真吾錯,係d槍差d,係衫好ok
poonad 發表於 10-8-2012 11:54 PM

甘多ASMUS TOYS嘅作品裏面,
呢個DMC系列(雖然得兩個)算係佢哋之中最好了!

由於要影相所以將 但丁拎番出嚟,發覺個body松得好交關!
立刻幫佢換個BODY及移支手術,換后效果正個之前!
期待大大發光手靚相
忘記左佢d頭髮係灰白色,以為係未完成品...:(
不過頭髮個型同顏色真係爭少少...
衣服配件唔錯,係頭雕爭少少。

多謝師兄第一時間分享!:71:
講真個頭真係差D,如果做到好似playart改就一流啦
但知道隻手識發光真係幾意外
個樣好似老左好多咁....
但overall水準算係相當唔錯了~
謝分享
asmus toys尚有許多進步空間
確實頭雕上色有D出事,好可惜。。
如果師兄們有技術重新上過色的話,一定正好多~!!

ASMUS TOYS的確仲有好大的進步空間~!!
希望下一只櫻木花道會俾我哋睇到更大的躍進!