Toysdaily 玩具日報

查看: 13567|回復: 5

[分享討論] 日本東京都自由行4日3夜

小弟希望以此post比一d要去日本潮聖動漫天堂既ching參考下,
不過可以info不足,因為小弟只去過日本數次,但仍希望可以大家交流下=]

8月6日出發,9號回港,速戰速決,
是次目標為一般係買一d係香港比較難搵倒or天價既玩具,
但買下買下都話之佢,睇岩就上!!
住新宿京王, 因為地理上去中野乘座中央線(高速)只須一個站,
去秋業原乘座中央。總武線車程20分不到,
池袋,新宿既店都收得比較晚,建議可以先到中野同秋業原玩完先去番
池袋,原宿同新宿行街,線位同時間都比較易就.

京王窗外望出
雖然已經住過幾次,但依然覺得京王個位真係無得輸,樓下就係bigcamera hobby館,
晚上21時後仲可以去掃玩具!!

題外話向大家推界一隻魚生: 目綢
超好味,無得輸!
新宿夜景:71:

我9月都會去,大大有無D玩具地方介紹??
THX
我9月都會去,大大有無D玩具地方介紹??
THX
史伐龍 發表於 10-8-2012 02:14 AM

其實我仲有野未打完,但唔知點解一直更新唔倒, 大大如果想去秋業原尋寶可以到LIBERTY, 有成8間分店,中野就行BOARDWAY 2F-4F
其實我仲有野未打完,但唔知點解一直更新唔倒, 大大如果想去秋業原尋寶可以到LIBERTY, 有成8間分店,中野 ...
dr.jr 發表於 10-8-2012 02:27 AM

第2日秋業原, 不過可能好多CHING都知,不過我都再提一次,
去秋業原如果係新宿出發請不要乘座山手線,請乘座中央總武線,真係快好X多
如果想尋寶又唔怕中古品既,大可以去liberty, 秋業原有大量分店,好彩既分分鐘可以買倒2手未開封品, 另外kotobukiya同宙宇船都值得一去

第3日中野,
基本上一出JR 北口一直行可以行曬, sun mall 同中野boardway都係必去之地.
想尋寶都朋友唔可以錯過!
回復 4# dr.jr

謝師兄分享, 我朋友剛去完東京, 我比張list叫佢幫我尋寶 ,  結果一無所收穫...
请问京王点定? 有无日本酒店攻略?