Toysdaily 玩具日報

查看: 9778|回復: 31

[個人收藏] 舊物分享 - GX-60 宇宙大帝 GodSigma

頭像被屏蔽
宇宙大帝係合金魂中既表表姐
好鍾意盒體果件胸甲:DD
i like this toy too, although its mobility is low XD

支持支持:77:
咦,最近,好像多了人追入了大帝:36:  這個合金魂大帝是我其中一個最愛:
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... d=161524&highlight=

雖然合金量不多,但其銀底金屬色效果真的很好,size又夠大。跟其他大型合金魂放在一起都仍然特別搶眼。

大帝出果陣都好多人彈, 話佢合金成分低, 合體設計唔夠完美
時間耐左, 可能會客觀d
佢個上色同質感好突出, 出黎個效果係同之前59隻截然不同
關節同合體結構非常實凈, 玩起上黎好過癮!
gx-61大王者就比唔到呢d感覺我喇, 又鬆, 上色質感又唔係幾好
必入之作,供奉位點可以無佢呀:D
有玩超合金嘅冇可能唔入,合金魂代表作之一:71:
絶對好物,謝分享
God Sigma is very good, but GX-36 Ideon is still the best if you want a real 'chogokin' feeling.
頭像被屏蔽
好物一定要支持:71:
謝謝分享!!呢隻合金魂出得好!!
God Sigma is very good, but GX-36 Ideon is still the best if you want a real 'chogokin' feeling.
Macross長谷有洋 發表於 8-8-2012 12:27 AM

同意到極, Ideon 重量質感, 合體變型機構, 上色(雖然只有紅色), detail 全都滿分, 唯一係股關節耐左會鬆, 同奇怪地2號機有個重要連接位用膠料呢兩個弱點扣少少分, 前幾年用8魚入真係超值
講番大帝, 個人覺得除重量質感(即是合金成份) 爭D 外, 都已經好完美, 有好多人覺得六神比佢好, 但有一個少人講既缺點, 就係部份用白色原色膠(例如大腿), 耐左變黃
頭像被屏蔽