Toysdaily 玩具日報

[ENTERBAY] 劣圖不喜勿插, 蝙蝠俠(不舉)之迷

回復 30# hime09

唔可唔可以放得太太低因為後腰間有一塊零件件頂住固定唔七條belt跣得太低。
本來想入隻joker 但冇現貸而又唔想空手而回,渣住幾张单返去,同N言記sales吹咗一陣加上 ...
figo2007 發表於 4-8-2012 06:00 PM

其實成隻都用個種一格格既關節就得……
始終套膠衫拉住
除非個骨架用鐵
否則一世都"不舉"
玩左12"已有一段時間 (from SW medicom Jedi Luke, Batman Begins HT ) 同自1989年小時後已是batman fans,第一次出post請各位多多包涵。我尋日係Enterbay門時看到這隻時,覺得Batman頭真係好正,整體亦覺得好,唯獨是腰帶過高及Bruce頭唔掂。本人不明白點解咁多人踩哩隻?BEGINS 裡面Batman的身手亦很頓,套衫亦很膠的。但純從外型來說,本人是較喜歡BEGINS suit的。因為BEGINS suit 的 silhouette 較像漫畫般(尤其是其粗頸,本人覺得好正)HT 的 TDKR/TDK 戰衣的確做得好仔細,BRUCE頭亦正好多好多,但兩套唔同suit無得比,而HT的BATMAN頭不知怎樣。。好像差左D野咁。。不過如果HT出埋隻BEGINS suit 就好啦。

本人亦發現奇怪現象,不知是否我們港人要求比較高,眼見外國forum的朋友均大部份很喜歡這隻,相比下香港對這隻好像無甚愛。
玩左12"已有一段時間 (from SW medicom Jedi Luke, Batman Begins HT ) 同自1989年小時後已是batman fans, ...
G'c 發表於 5-8-2012 05:39 PM

我只可同你講:你係玩12”有一段時間,但係上TD一定係好少時間!.
回復 35# 人馬座聖鬥士

本人亦有常有上TDbrowse 的(但常沒有login),只知道好像常有甚麼踩HT及EB的文章。大大可分享原因嗎?那大大您喜歡這隻Batman嗎?還是只喜歡Joker?
玩左12"已有一段時間 (from SW medicom Jedi Luke, Batman Begins HT ) 同自1989年小時後已是batman fans, ...
G'c 發表於 5-8-2012 17:39

答案極之簡單 :

Hottoys figure : 有市場有炒賣
Enterbay figure : 冇得炒
頭像被屏蔽
回復 37# Daredaddy

只可以話HT比較泡沫式炒法,EB唔係冇只係比較慢熱同小,暫時時場有價無貨嘅係24同Mr Bean. 同埋EB賣現貨為主,低險炒單法無行
我都入左隻Joker但冇入呢隻,唔係話呢隻Batman唔得,而係我覺得Joker應該係配TDK Batman的,仲有冇咁多位擺1:4
我都入左隻Joker但冇入呢隻,唔係話呢隻Batman唔得,而係我覺得Joker應該係配TDK Batman的,仲有冇咁多位擺1:4
hmsam76 發表於 5-8-2012 08:06 PM

Joker 好想入but冇現貸Full pay訂, 所以等現貸了. BTW 1/4真係令一個境界,果種震撼呢...很難型容。
回復  Daredaddy

只可以話HT比較泡沫式炒法,EB唔係冇只係比較慢熱同小,暫時時場有價無貨࢚ ...
chungyuihing 發表於 5-8-2012 07:27 PM

非常同意C兄見解。

BTW :EB Sales對客態度 一流買得開心換得放心!!
回復 42# figo2007

我對J﹠K店長好準確咁CHECK到下週六有得攞, 呢D咪SERVICE囉
回復 41# figo2007
自從1:4 T800後已完全FEEL到1:4嘅氣場, 所以無入DX等EB支1:4戰損連火神炮
回復 44# chungyuihing

"戰損連火神炮 "? 乜會再出1/4 Battle Version咩?