Toysdaily 玩具日報

[劇場創作] 超嚴肅劇場(?)斷手哥的鬼畜美學(喂!)---第三點五章----I CAN FLY~~~~~~~~~

第3.5集キターーーーーーー!:43:(你當佢第四集得架la~:34:)
一樣,手機圖,傷眼注意:56:

第1~3集
http://toysdaily.com/discuz/thread-188035-1-2.html
超嚴肅劇場(?)斷手哥的鬼畜美學(喂!)---第三點五章----I CAN FLY~~~~~~~~~

上回提要:
謎之聲:今次要認真做上回提要啊......
我:係la係la....話說,一直俾你吐槽我頂唔須la.....記唔記得第一集.....你係咁爆我大獲.......= =
謎之聲:你認真D做我就唔會吐槽你架la!
謎之聲改:喂,編劇你做咩自言自語啊?
我:唔好意思......
謎之聲:結果都係冇好好地做上回提要.......

謎之男:銀河美少年,颯爽登場!
謎之聲:竟然直接用番上集ge圖.....= =

當麻:做咩又講多次啊!?
謎之男:因為好重要,所以要講兩次!
當麻:話說......你乜水?

謎之男:我係邊個並唔重要,我係黎俾一樣嘢你架!

當麻:吓.......?
BRS:.......小心D.........
初音:佢可能有古惑......

謎之男:實不相瞞.........

謎之男:其實我係創造裏世界ge神
當麻:呢個中二病美少年發生咩事.......

謎之男:好喇,入正題,今日我黎係受某人委托送呢樣嘢黎俾你架~
當麻:你喺邊到拎出黎架????!!!!!等等......創造裏世界ge神受人委托??仲有,呢樣嘢係......?

謎之男:放心喎~我個樣似衰人咩?
當麻:我問緊你呢樣嘢係咩啊.......

謎之男:哈哈哈哈哈~Sor Sor Sor,其實呢個係飛行裝置,睇下佢!設計非常科幻,造型醒目!

當麻:咁點用?

謎之男:首先請你將佢戴喺背上
當麻:哦.....<----超易呃....

謎之男:然後大叫"I CAN FLY!!!!!"你就飛到架la~
當麻:哦......

當麻:I CAN FLY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

謎之男:你真係照做....其實個背包我都唔知有咩用........

當麻:啊....啊!!!!!!!??????
謎之男:原來真係飛行器!?我神算啊~~~

BL:冇可能架.....除&#21655;春雪之外竟然有其他人........
當麻:&#21523;!?乜你未死架!?

SC(春雪):可惡......

(待續)
謎之聲:喂喂.....總覺得今集好灌水......而且BRS同初音都得同一句對白.....
睇下佢!設計非常科幻,造型醒目!:66:
想問呢......個規則是把那位帶你進去的人(boss)打倒就可以回去是吧......那帶人進來的那位(boss)不就自己不能出去了嗎......???
想問呢......個規則是把那位帶你進去的人(boss)打倒就可以回去是吧......那帶人進來的那位(boss)不就自己不 ...
卑彌呼 發表於 31-7-2012 08:18 PM

之前御姐喵都問過~我照copy吧~
御姐喵:被帶入裡世界的人要打倒帶他入來的人,咁帶人入來的人又要點出去?
我:帶人入來的人第一次入來始終都有人帶佢入黎家嘛~而第一批入來ge人點出去遲D就會解釋~
之前御姐喵都問過~我照copy吧~
御姐喵:被帶入裡世界的人要打倒帶他入來的人,咁帶人入來的人又要點出去 ...
Hard-Moriko 發表於 31/7/2012 20:30

原來是這樣哦......謝謝啦~~
原來是這樣哦......謝謝啦~~
卑彌呼 發表於 1-8-2012 01:07 PM

沒在劇場入面解釋清楚我都有責任......:64: