Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: cliffordchan107

[玩具攝影] 一堆堆爛尾玩具圖片 (另加有趣影片軟件分享)

回復 15# cliffordchan107

OK..無問題....:34:
頂你呀!
你搵我黎擔保,你問過我未呀?
唔反對就贊成?你同林鄭、屎歪有咩分別?

cliff ...
原罪 發表於 1-8-2012 04:25 PM

原罪兄, 等你其他的玩具分享呀,
雖然出唔到post, 但係我會成日捕住td睇你地d玩具post解悶的~~
回復  cliffordchan107

OK..無問題....
老文 發表於 2-8-2012 01:11 PM

(貪得無厭mode) 橫惦老文兄只要手型, 不如買超合金魂的六神合體吖, 六個機械人至少有12隻手, 仲抵買呀~~本體你都唔要啦, 不如..........(下刪, 無恥到我都講唔出口.)
回復 18# cliffordchan107

6神D手size唔啱裝著嘛...:34:
回復 18# cliffordchan107

6神D手size唔啱裝著嘛...:34:驚爆危機山口式是大盒裝的嗎?

6神D手size唔啱裝著嘛...驚爆危機山口式是大盒裝的嗎?
老文 發表於 2-8-2012 01:30 PM

借"taken"大大的圖片一用:
原link: http://www.toysdaily.com/discuz/thread-116015-1-1.html

老文兄你見到咁多手型一定好開心, 同埋效果比macross機械人更似人類的手型~~
size也啱裝著的, 價錢也不貴, 一魚內應可搞惦

(謎之聲: 但是我還是推薦你買超合金魂, 就算六神唔啱, 仲有宇宙大帝, 大王者....本體你沒用的吧? 那就..........)(我發覺自己越來越禮義廉了)

回復 21# cliffordchan107

果然好多手...謝謝介紹..希望搵到佢la..喂喂:如你見到邊道平都pm我一聲好wo..:71:..大帝我試過la..d手又係唔啱用..:43:大王者我有想買的念頭啊...

果然好多手...謝謝介紹..希望搵到佢la..喂喂:如你見到邊道平都pm我一聲好 ...
老文 發表於 2-8-2012 01:54 PM

之前見過精笨做特價9x, 唔知仲有無了, 我也有一隻, 橫惦手型太多我也用唔晒, 老文兄有興趣可攞幾隻去試試是否適合~~
回復 23# cliffordchan107

你有就早出聲嘛..快d影d相(裝著加手)來睇吓效果先la:53:

你有就早出聲嘛..快d影d相(裝著加手)來睇吓效果先la
老文 發表於 2-8-2012 02:19 PM

不過老文兄打算點拆裝著的手?
因為山口手的插位好幼和易斷,
改裝起上來可能有些地方要注意,
另外可能要重新為手型上色了.

回復 25# cliffordchan107

垂直抆,或垂直左右扭..就可以了拆到..之前我已試過用紅古加同裝甲響鬼試過..都可以插到山口vf-1a的手..如果怕爛..可以先用熱水浸軟再抆過..插野抆野..應該難唔到我地呢d麻甩佬啊:34:..如上色..用全黑式灰黑已可以幫裝著交替互用了,我唔洗隻隻都改..其實有得用都會輪住來用