Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 機戰NEO GRANZON商品化

根本唔應該出乜鬼武器set, d 武器本身就連埋萬能俠1 & 2號本體出

係笨大拆開哂 d 武器嚟賣... 依家武器set2 等幾奈出都唔知....no any news....
我更希望OG系出ROBOT魂啦:42:
壽屋出模型關笨大咩事呀?
唔關,不過想鬧下笨大。
根本唔應該出乜鬼武器set, d 武器本身就連埋萬能俠1 & 2號本體出

係笨大拆開哂 d 武器嚟賣... 依家 ...
taken 發表於 29-7-2012 10:25 AM

咁果d唔想要d武器,或者加埋武器個價就買唔起既人應該點好?唔好買?
這些武器係萬能俠1 & 2 本身有的, 之前隻超合金魂都包埋..係哩個系列開始張d武器拆開嚟賣..

Big problem is 又要整更多纸盒同包裝好唔環保,價錢提高 !

1.)  咁果d唔想要d武器?        My answer is : 我想無人會唔想要d本身應有的武器吓....  

2.)  加埋武器個價就買唔起既人應該點好?唔好買?      My answer: 視乎自己經濟能力量力而為...

THX REPLY.

咁果d唔想要d武器,或者加埋武器個價就買唔起既人應該點好?唔好買?
Devil_Fudou 發表於 30-7-2012 04:49 AM
壽屋出模型關笨大咩事呀?
elvo 發表於 30-7-2012 02:02 AM

我都正想講........:(
taken大大, 嗰幾條數睇嚟笨大都係諗住"走佬", 唔係點會冇晒聲氣~~~~~~~!
係LOR, 入到黎第2版全部都係講萬能俠D野0既, 妣庶按錯左添...

講返隻新古先, 佢會出的確係好消息, 而家壽屋出的模型都好得, 分色又齊, 低讚,.不過最近呢年幾2年壽屋出機戰的模型出得好慢, 之前2個零3個月一隻, 而家一年先得個1~2隻, 剛剛5月出隻機戰Z主角又好似唔係太受歡迎,. 之後一路都無鄗作, 點知一出就要2013年先會有新野....希望佢下半年都有新野只係未公佈啦....好想佢會出埋龍虎王, 大雷鳳, 神化版修羅神等等, 仲有D比較少人鍾意的野豚, 轟格殊1和2式~
其實係咪版權問題? 機戰OG toys好多都攪好奈先攪掂...

好多廠留住版權又唔出.... e.g. 十五機合體,百獸王....
這些武器係萬能俠1 & 2 本身有的, 之前隻超合金魂都包埋..係哩個系列開始張d武器拆開嚟賣..

Big p ...
taken 發表於 29-7-2012 08:37 PM

的確武器係萬能俠本身有既,的確之前隻超合金魂都包埋
但而家d玩具貴過當年幾多先?玩具越貴,會買既人就越少

1) 你想?相信有大部份人都唔會display,或者冇位display d武器,可能有人連玩都冇玩過果d武器添,你應該問吓果d人如果有得揀,會唔會想隻玩具賣平d而唔要d武器

2) 當然買乜野都係視乎自己經濟能力量力而為架啦,而家拆開賣就係可以俾經濟能力冇咁好既人有多個選擇,請問咁樣有咩唔好?
買黎都係儲.........人老無咁多時間去搞了:26:
絕對同意大大
嘉朮美 發表於 29-7-2012 02:54 PM

同上面两位师兄一樣啊!!!!!!!!!!!!!OG點可以只系出兩隻噶:blame:
笨大係咪唔打算找SR 機戰啲舊數呀~~???
Douma 發表於 29-7-2012 03:19 PM

師兄,...呢只唔系壽屋嘎咩:47:

而家d玩具貴過當年, yes 但要明白所有野都升左價唔只玩具.
1) 你想隻玩具賣平d而唔要d武器 ? 咁你買隻美國隊長個盾唔包但平d, 要個盾你另外俾錢你唔介意嗎?  

2) 拆開賣俾經濟能力冇咁好既人有多個選擇,咁樣有咩唔好?唔好係要整更多纸盒同包裝好唔環保,

你睇萬能俠武器set2 得飛翼同cutter飛拳同飛彈仔parts乍, 3件野要整更多纸盒同包裝, 再收你$200
咁對有經濟能力的人就要硬食?

唔好以為bandai 拆開賣就係為玩家著想, 佢地只係想不同方法揾錢.... 揾錢ok 但唔好咁唔環保.   sorry all off topic..

1) 你想?相信有大部份都唔會display,或者冇位display d武器,可能有人連玩都冇玩過果d武器添,你應該問吓果d人如果有得揀,會唔會想隻玩具賣平d而唔要d武器

2) 當然買乜野都係視乎自己經濟能力量力而為架啦,而家拆開賣就係可以俾經濟能力冇咁好既人有多個選擇,請問咁樣有咩唔好?