Toysdaily 玩具日報

查看: 12054|回復: 18

[玩具攝影] 多圖~~~~【Maketoys Giant】 MT G1 Devastator 绿色版 工程兵 建造派

与黃色giant相比,主要改動:
1. 頭部改成球形關節 超可動
2. 新增一個可動頭(戴眼罩和可動嘴)
3. 多了一種武器組合方式(釣鈎結構有改動)
4. 有些黃色版bug處,改進了

合體篇 part A

個體篇 part B

Excavator 挖掘机

h

Bulldozer 推土机

Dump Truck  自卸车

Mobile Crane 起重机

Wheel Loader 装载机

Mixer  攪拌机

唉~好坑人的公司的坑人手法,先出隻限量/特別色set既g2黃色set吸引人買,價錢貴過綠色set,問題亦多過綠色set,而綠色set就有新設計,改善左所謂限量黃色set既問題…都算
但最一肚氣既係竟然講到明唔會考慮出番d補件比黃色set,買左黃色既玩家感覺就好似比呢間公司呃左咁…
how much and what is the difference between green and yellow version?
好彩信念堅定,當初出黃色時已堅決等綠色版
回復 3# 不死鳥

与黃色giant相比,主要改動:
1. 頭部改成球形關節 超可動
2. 新增一個可動頭(戴眼罩和可動嘴)
3. 多了一種武器組合方式(釣鈎結構有改動)
4. 有些黃色版bug處,改進了

2000RMB
how much and what is the difference between green and yellow version?
不死鳥 發表於 29-7-2012 12:30 AM

除左#5所提,重點d黎講
1. 本身黃色giant合體後對手臂有d感覺過短,而今次肘關節果部份就增長番少少
2. 頭部活動好左,黃色set既基本上冇乜大作為
3. 支diu臂可以拆下,雖然有d人會覺得用佢再加埋d槍合出黎既果把所謂斧頭好夾硬黎,所以可唔可以拆落黎都冇乜大所謂,但其實重點唔係在於把斧頭,而係…
a. 平時合左體,giant基本上係唔可以向左邊望,因為會比枝diu臂檔住,而家拆得落黎,向左邊望冇晒問題
b. 之前礙於變形設計,mobile crane枝diu臂唔可以好似真車咁左右轉,而家貌似可以了(?)
c. mobile crane人形時枝diu臂痴住隻右手,外觀同玩具平衡都受到影響,而家可以拆出黎,靚仔左之餘,擺pose都冇咁受限制
其實唔同色大家可以當兩隻黎玩,一樣開心,好以超合金魂隻超力電磁俠咁,ver1,同ver2都差好遠:38:
手臂接駁位長左
有d礙眼
多謝兩位解釋
:64:
Thanks for sharing. I am very interest it.
兩個頭一大一細, 呢隻唧作型真係靚得黎又健壮.
頭像被屏蔽
真的好型~~~~~~~
的確好吸引!可惜已經入左TFC果隻....要諗清楚重有冇位先得。
真的好型~~~~~~~
E神 發表於 5-8-2012 11:53 PM

黎啦E神大大呢隻我入左, 你都入埋一份啦, 黎啦, :57: 黎啦, :57: 黎啦, :57: 黎啦, :57: 黎啦.... :57::he: