Toysdaily 玩具日報

查看: 10432|回復: 20

[玩具報告] 童夢EX功夫貓黨開盒報告

整體設計還可以,但上色一般最敗筆係腰間既刀套用攝石但攝响刀

套頭令刀套尾部太重會##揈,我諗住自己重新噴過再改埋把刀套

先合格,如果童年情意結的話2百幾可一買,如果唔係等下笨記果隻

貓黨先決定吧
:71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71:
見過實物... D色好似怪怪地....
另外果隻唔係笨記出,好似係ex合金系列出既

重點補充嚴重問題:

岩岩發現個頭同個身有嚴重問題出現,個頸 ball裝根本

個模開出黎嚴重偏右並不是正中間,所以會令到個頭如

果用個身做中線睇會偏埋一邊,如果諗住成品買番黎擺

唔洗煩,我強烈話你知你會失望,我敢講如果你冇改開

模型你係根本改變唔到佢側頭既命運!

而家好明顯我要成個 ball 裝劈甩佢自己改過 ball 裝位先

救到佢.........默哀吧

我一直認為只要誠意有心出係值得支持,但好明顯今次係失望而回!

認真的!!下次童夢我唔會再中計,連最基本組合位都唔用心正正常

常其他已經唔洗再講點精美用心,我如果下下要自己改我不如買副舊

模型攞黎改好過......浪費時間
我尋日差啲買咗:55:
開頭又講到幾用心良苦,比人追擊又幾咁委屈,又有幾有心機去造去改模.
到頭來比D咁既質素出黎比人?
WOW!咁我等ES合金啦.~
兩魚幾三魚可以做好多野架喇~
我昨天睇過實物,個盒印刷麻麻,有小小老番feel,隻野上色同其他網友意見一樣,D色怪怪咁,好似淡淡咁,唔夠鮮色。
回復 4# 超級玩具迷

依隻唔係ex合金,係大陸廠既“ex童夢”出的。。。所以有老番feel唔出奇

應該係個別問題, 我個隻無事啊~
同原著差太遠啦...
一開始已覺得個比例勁唔掂, 點知依家都仍然一樣
最重要心口個啷啷竟然知係凸少少出黎...

哎, 大陸野...
似乎實物上色真係強差人意
個盒印刷麻麻,有小小老番feel
馬仔 發表於 28-7-2012 09:00 AM

更正一下,呢件貨最終係全球都冇正版授權,的確係老翻.
原來真係老翻, 咁易狗狗呢個價, 係唔係貴左D.

更正一下,呢件貨最終係全球都冇正版授權,的確係老翻.
Toro 發表於 28-7-2012 11:53 AM
原來真係老翻, 咁易狗狗呢個價, 係唔係貴左D.
馬仔 發表於 28-7-2012 11:57 AM

咁我又唔係叫人,冇授權就唔好買.
我又唔係律師同版權人
大大自己睇返隻野質素,衡量價錢同質素,覺得合理咪買LAW.