Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 柔王丸的" 桜姫" 最終章, 生日短篇 P.34 (▼▼~)

點會言重呢? 大制作喎, 梗係要死幾件先啦
rider_v_3 發表於 4-7-2013 05:49 PM

v3 大, 玩玩具姐, 唔使死呢~ {:1_203:}
Amazing !!!
好正
製作
利害呀
{:1_208:}
火大發售!荷包君乖乖送上
乞求火大量產给我们這些火大信徒
冬暖夏涼小恐龍 發表於 25-6-2013 10:05 AM

阿龍大啊〜都重未搞掂呢〜〜{:1_231:}
在下不做"麻元張房"何況各大不是在下信徒,{:1_201:}
而是"桜姫"妹子的信徒オ真哦〜:78:
求新圖!!!
{:1_208:}
求新圖!!!
冬暖夏涼小恐龍 發表於 14-8-2013 10:08 PM

恐龍大, 要大大各下&其他ㄧ直支持這Post的大大久等,真不好意思昵~因在下個人最強的潛能就是懶呢~:sleep:
請看看進度近照...hehehe:35: 背甲洗油後再添加detail...

最终改修完成 !.

為方便日後上色, 張小部件做分件的改動...

胸甲&背甲的改修...

加bra扣~:shy:

"嘍囉"上色篇, 因漫畫只有黑&白, 所以試用黒鐵色撞銀色.... {:1_210:}

但效果不理想, 不够立體, 一堆嘢吟.... {:1_216:}

改用黑鐵撞紫,.. {:1_209:}

這先至係想要的呢~ {:1_220:}

遲些把桜姫妹上色後, 再和大家見面, 謝謝支持~~:love:

☆★因Yahoo Blog 關閉, 所以小弟暫時無法post新圖到自己的Blog , 要等搬到新站網址後, 才可回復正常, 謝謝:64:

天呀, 我要將你封聖/封神呢~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :*
awesome update. :71:
好強呀~~~~~~~~~~~~:shiny:
天呀, 我要將你封聖/封神呢~~~~~~~~~~~~~~~~~~
darknight 發表於 27-9-2013 11:13 PM

,
darknight兄, .....{:1_231:}
只是大家所發揮的工能不同姐, 但首要的是有冇興趣....{:1_210:}

謝謝 火宅大人!!!{:1_223:}超正!!
光光看到!!柔王丸始動!!!流淚中!!!:sad:太感動!!

朋友圈有機會...子民圈都願!!

嘍囉黑紫色正呀:71:
下次可試埋mark21隻金色:34:因為呢期興呀:34:包括iPhone5s,
期待火宅師兄嘅柔王丸上色:$

這才是真真正正的柔王丸!!

謝謝 火宅大人!!!超正!!
光光看到!!柔王丸始動!!!流淚中!!!太感動!!

朋友圈有機會.. ...
冬暖夏涼小恐龍 發表於 28-9-2013 12:14 AM

恐龍大, 柔王丸係ー時衝動而開始的, 以在下這様龜速的製作進度...{:1_201:}
頭像被屏蔽
柔王丸啊!:handshake:

回復 410# 火宅之人

幾經波折, 終把''桜姫''的 護甲上色完成了..haha~ha..ha...(= ='')

試影~手機快拍ㄧ張~ ~:36:

謝謝觀賞....:love: