Toysdaily 玩具日報

[3A/ threezero] 3A x Ma.K. Krote

雖然每款模型都有入 ,但3A真係出幾多買幾多,連人形 figure 就更吸引!
雖然每款模型都有入 ,但3A真係出幾多買幾多,連人形 figure 就更吸引!
RRAAYY 發表於 30-11-2012 02:50 PM

RRAAYY大 ~ 不如show下上次橫山宏個簽名收藏啦 ~ :shiny:
RRAAYY大 ~ 不如show下上次橫山宏個簽名收藏啦 ~
ATOM2003 發表於 30-11-2012 05:24 PM

Support~~~~~~~~~ Ray!! :^
想問有冇師兄收貨玩緊呢隻嘢呢?佢都幾惡玩, 啲較位第一次玩時都幾硬,玩時要小心啲....好怕玩爛...仲有玩完想收返入發泡膠時一定要坐到最低位,唔係頭頂配件就會不知覺地壓爛!!! 支炮同燈最好入電 check check 睇下識唔識轉動同著!!!  LR44 x 6 pcs
想問有冇師兄收貨玩緊呢隻嘢呢?佢都幾惡玩, 啲較位第一次玩時都幾硬,玩時要小心啲....好 ...
EdBat 發表於 16-7-2013 01:20 AM

My word document was ready... But don't know when can be shared... :(

首先鳴謝 Ray 幫我入手這只網上限定版!

3A 的塗裝風格與 SF3D (Ma.K) 的系列的確定絕佩!!

1/12 不是一個小比例, 所以我拿它回家時感覺像拿著電飯煲一樣…… 雖然很輕!

一拿出來給我第一個感覺是…… 這個不是玩具來的! 簡直是一件上了色的高質模型!! 外觀及品管相信完全沒有可以挑剔的地方了! 有此質素的玩具在我來說是極為罕見…… 試問將來還須買模型來幹啥???

因設計關係, 沒有太多的可動關節. 然而這 Korte 最大的問題同樣是關節……它的關節其實是頗鬆的, 想擺一些師氣姿勢的話…… 小心絆倒!!

的確沒什麼可以談了! 看相吧!!

D.M.S. 玩味指數

外型 (40) 35
可動性 (20) 12
佩件及 Gimmick (20) 12
品質管制/QC (10) 8.5
價錢 (10) 5.5

總分:73分
Only 73..... The mark is too low !