Toysdaily 玩具日報

查看: 14591|回復: 71

[玩具報告] Marvel universe 2012 wave 2 --- 短評

Wave 1 的角色還未出補告,
想不到未夠一個月, Hasbro 又推出 Wave2 , 荷包又一次被偷襲……
!

PROFESSOR X

面相和背咭的圖像接近, 西裝和領呔的設計特別, 造型令人滿意! 傳聞素體是重用G.I. JOE 的舊角色, 大脾欠缺旋轉關節, 初時覺得它的可動性比同wave其他角色低, 但原來膝蓋可以360度轉動, 可算是一種補償! 最想不同飛行座椅, 竟然是中間分開半的簡單設計, 幸好外觀仍然吸引!!

JUBILEE

面相上色出了很大問題女性角色, 左右眼分開左右兩邊, 無其他選擇下被迫接受! 除了面相造型其實不差, 長袍和前臂是新配件, 下半身終於改用女性新素體, 雙腳更多關節, 可動性比想像中好!

BLASTAAR (variant)

完全唔認識的角色, 對它沒有大感覺, 等待高手們介紹! 素體Juggernaut 相同, 可動性ok, 最特別是 variant 版的雙手是透明, 增加了氣勢和可玩性!

SHATTERED SPIDER (in F4 custom with bag head)

最唔想入的角色, 偏偏又是最小量, 最終又買埋! 原本想買Future FoundationSpider-Man (黑白色ver), 可以跟
Fantastic Three 組隊, 結果香港只有Bag Man version! 頭帶紙袋造型有點騎尼, 在網上看見有朋友將紙袋除下, 試了但不成功, 原因是紙袋太緊! 素體跟Steve Roger 一樣, 可動性高! 沒有蜘蛛俠配件, 有點單調!

http://blog.yahoo.com/_PFK56SFRQLTYFXFYMMYMY3D2DM/articles
洗唔洗噤快手?
X 教授 & Bag man 都幾吸引。
頭像被屏蔽
出帖勿忘寫3.75"定6"
0944 發表於 20-7-2012 06:22 PM

Marvel universe = 3.75"

ANYWAY! THANKS FOR YOUR REMINDER!!
回復 1# gumng

支持師兄!我今日都係等緊師兄出REVIEW先決定買唔買...~
能PM價錢俾小弟嗎?謝謝!!!:77:

BTW呢張影得好有FEEL:71:
回復  gumng

支持師兄!我今日都係等緊師兄出REVIEW先決定買唔買...~
能PM價錢俾小弟嗎?謝謝!!!
...
leftgoaw@y 發表於 20-7-2012 06:42 PM

ALL 100 - .1,  斗價!
不過我用cupon 再平 10!!
so fast wor ching!
i only want professor X...
昨晚去豆斗視察時已被掃光, 剩下一堆心劍了...
本來只想要叉教授和紙袋GG俠, 看了你的玩評又想要blastaar跟Beast來個face-off:shy:
ALL 100 - .1,  斗價!
不過我用cupon 再平 10!!
gumng 發表於 20-7-2012 06:45 PM

剛去完尖豆,得一隻x 教授,女人和獸人仲有。
我都入手了,好正!唯一唔開心就係jubilee毀容了:cool:
Good Post
X-Men的大佬終於出場了:71:
其實呢wave3係wave2,wave2還未出,wave2應該有FF spidey。
咁快手?'
咁我聽日咪無晒貨…
經過mk有鋪頭professor x標價兩舊多d, 真係得人驚。
玩得多 mu 真係累,次次都要搶快入,入唔到第時又可能食炒價,已經有種比玩具玩的感覺....
雖然鐘意 marvel , 但係孩記派貨真係好有問題!
Set 入完呢 wave (其實只想買pro.x+spidey,不過有散買先算),會暫時投入一直都好想開的sw line !