Toysdaily 玩具日報

樓主: dogjumpjump

睇完batman 專用討論區(不想劇透勿入)

The woman is cat woman wor
Alex23 發表於 20-7-2012 12:26 AM

係law:!
布斯同枱不是貓女?我眼花?之前亞福講真相叫佢收手,佢吾信仲話亞福利用佢條女阻佢,好傷感~
同感..   開頭見亞福對住佢老豆老母個墓咸晒咁.. 真係聞者傷心

最後雖然係BBQ, 但覺得好順服, 好開 ...
dogjumpjump 發表於 20-7-2012 12:22 AM

最後果個好似係貓女黎架喎:30:
布斯同枱不是貓女?我眼花?之前亞福講真相叫佢收手,佢吾信仲話亞福利用佢條女阻佢,好傷感~
船頭尺 發表於 20-7-2012 12:31 AM

Yes. Its anne hathaway...
同感..   開頭見亞福對住佢老豆老母個墓咸晒咁.. 真係聞者傷心

最後雖然係BBQ, 但覺得好順服, 好開 ...
dogjumpjump 發表於 20-7-2012 12:22 AM

睇戲果時諗緊咩:ice:
我估警察哥哥系Robin 多

其實一路以嚟都係Bruce Wayne = Batman,
而今集最後話John Blake (Robin)繼承咗Bruce嘅精神就應該夠,Robin個名我覺得係搞吓氣氛啫。夾硬再加續集就只有畫蛇添足嘅效果。
就算再有Batman電影,風格應該會唔同哂,因為呢3集同JL太格格不入(現實與科幻)。
頭像被屏蔽
唔明你講乜... ??
dogjumpjump 發表於 20-7-2012 12:39 AM

咁明顯係貓女都睇唔到,樓主心不在然@@
其實一路以嚟都係Bruce Wayne = Batman,
而今集最後話John Blake (Robin)繼承咗Bruce&#22021 ...
ONE-SEVEN 發表於 20-7-2012 12:37 AM

不能同意更多。

叫robin,因為漫畫Robin都有繼承過Batman。
如果單單Blake叫Robin就一相情願以為Christopher Nolan係暗示佢會披Robin戰衣或化身成Robin,可能會諗多咗。

簡單啲,其實係Bruce真係時候要「退」喇,而Blake繼承Dark Knight。就係咁簡單。
頭像被屏蔽
回復 24# ONE-SEVEN
啱呀見好收,羅賓只係玩下橋開心下就夠~
頭像被屏蔽