Toysdaily 玩具日報

查看: 7617|回復: 62

[分享討論] 求救帖: 入左坑係咪無得救?

之前睇到好多師兄師姐既帖都話此坑好深, 我當時心略帶輕視認為大家把持力不夠
今日終於發現自己已中毒, 今日吾小心訂左batman dx12 同batpod,
行街既時候記起自己手上原來仲有雷神, 洛基同美國隊長既單, 家中也有mark 4, 2 同war machine,
不知不覺間已經買了7隻人偶同1部單車, 此時我不得不正式宣佈, 我已經入坑了:no::no::no::70::70::70:

有無師兄師姐有靈丹妙藥解救本人?:help::help::help:
頭像被屏蔽
之前睇到好多師兄師姐既帖都話此坑好深, 我當時心略帶輕視認為大家把持力不夠
今日終於發現自己已中毒, 今 ...
mandymandy11 發表於 19-7-2012 07:41 PM

放心, 師兄入坑很淺.. :66:
今日終於發現自己已中毒, 今 ...
mandymandy11 發表於 19-7-2012 07:41 PM

施主中毒太深!!~~~:o 只要將手上既單比有需要既人就得救喇!!~~~~~:34:
頭像被屏蔽
娶老婆就OK
再唔得就生仔
師兄:自入第一隻已經入左坑la:66:
你送哂啲單比咪得囉!:45:
做人做事都應該量力而為嘛!!
我既方法係Set住自己有幾多位,位滿左就要送舊先可以迎新囉!
一次黎幾隻一齊攞先大鑊。
跳樓係其中一個辦法, 唔係就自宮!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :58:
娶老婆就OK
再唔得就生仔
fourson 發表於 19-7-2012 08:53 PM

小弟娶老婆後由明買明賣變偷渡。

生女後由於無時間砌模型噴油,所以轉而主力玩1/6.......

呢兩招,唔太work.
覺得自己"入坑","中毒"呢D係幾病態既想法,當然有好多CHING都係講下笑,輕鬆下
但唔知點解有D香港人好似有強迫症咁,平時壓力大?錢多到冇定洗??
一買左就有罪惡感,會後悔買左,又會怕之後買曬成個系列
但其實咁大個人冇自主能力?冇決定權?(當然....有女人就難講D)
自己興趣姐,能力許可下冇咩所謂,唔駛停左佢,量力而為啦
跳樓係其中一個辦法, 唔係就自宮!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
darknight 發表於 19-7-2012 09:53 PM

:@

SORRY回多左~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~