Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] ●●● 大figure, 要配大情景 ●●● 1/4 RAMBO III (pics 100+)

效果一流∼相當震撼啊∼MAX大大∼∼:handshake:
好正呀!!!!!誠意之作。
強帖留名. 內外拍同樣精彩. 此帖的圖非常之毒.{:2_125:}
Very Good, many poses are very RAMBO!!!!
d相真係正
睇完當買了!
從場景可看出樓主的心思..
用了多少時間製作?
謝謝各位支持~~:77:

Where is it for the outdoor shooting?
Douglas.M.Saint 發表於 19-7-2012 12:22 PM

屋企附近一個山邊...係一個"立青"棄置場地...
真心覺得1/4場景堅正,唔係上完色組合咁簡單,種補上真沙石。

不過以相論相,仍然是外拍相最似真人,最 ...
catcat 發表於 19-7-2012 12:22 PM

thankyou~
身同手兩截色實物唔太明顯....反而關節就會兩截色....
平衡企穩方面...其實同1/4阿諾差唔多...佢腳板可以上下左右斜都得...
不過因為對膠鞋好硬 所以要大力d先扭得旭....

你睇我咁多幅相都冇用stand都企到就知, 只要搵到個平衡位,其實唔難企...
Max....太強大了吧?相比我既上山,你用心更多了!佩服佩服!
Dick.Po 發表於 19-7-2012 12:38 PM

其實彼此彼此啦~

上山又熱又蚊針~都要付出唔少根性同體力先得架~

我個post比人遲出....係要加多兩錢肉緊先吸引到人睇嘛~
勁呀!! po 士 型, 場景靚!!!

ching 自cut 發泡膠咪一地都係碎? 諗起都煩
initial 發表於 19-7-2012 01:09 PM

大粒用手執起,細粒用吸塵機~好快吸乾淨晒~:)
只覺得浪費了一個精彩的頭雕 , 膠鞋 , 唔夠大隻都算 , 有乜理由個包膠身 ...
AL986S 發表於 19-7-2012 02:25 PM

的確唔夠全面.希望EB能在每一個細節上都嚴謹製作...

話晒係1/4 HD
MAX大有心有力之作!!!
第一張好正,又好鬼馬!!!
硬係覺得佢擰轉面會係查理辛!!!
sundaydriver 發表於 19-7-2012 05:03 PM

HAHAHA~~查理辛 反斗神鷹系列(HOT SHOTS)的確係好笑~~~:DD

從場景可看出樓主的心思..
用了多少時間製作?
billy_chung29 發表於 20-7-2012 11:02 PM

THANKYOU~
場景每日整DD...約莫攪左3日倒啦~
MAX大有心有力之作!!!
第一張好正,又好鬼馬!!!
硬係覺得佢擰轉面會係查理辛!!!
sundaydriver 發表於 19-7-2012 05:03 PM

:DD:DD:DD:DD
Hot Shot2!!!!!
我都好有同感~~~
第一幕 - 曼谷的 棒戰,從比賽中嬴取獎金,收入全數捐給和尚及興建廟宇......

John Rambo, 戰後 ...
MAX 發表於 19-7-2012 01:55 AM

:@:$:handshake::71:
勁勁勁!!!!
我對12"完全冇興趣......都覺得超正
頭雕高度神似
個自製場景......非常逼真......

不過.....rambo唔係有支招牌M60機關槍加成身子彈帶咩:57:去左邊呀:63:
:p如果加埋1:6直昇機同坦克車就骨啦~~~