Toysdaily 玩具日報

查看: 5856|回復: 20

[分享討論] 我番睇左幾次BATMAN 發覺...

俠影之謎 接唔上 黑夜之神 既故事  有一種怪怪地既feel

希望今次第三集會交代哂所有野 比一個完美既ENDING呢套三部曲
My main problem is the time frame???????? 俠影之謎 and 黑夜之神 are about 1 year apart?????But the coming one?????????
俠影之謎 接唔上 黑夜之神 既故事 ? 點解咁講
樓主,可唔可以住解釋下點解唔通?
點解唔通?俠影之謎最後仲提到有個新敵人叫joker,之後第二集頭joker打劫之後gordon話batman啲marked bills俾佢揀返出黎,即係話第一集同第二集之間batman同gordon已經想track down joker,所以照計唔會有問題。加上,nolan 自己唔會俾啲咁嘅問題出現。
可能係女主角嘅樣接唔上:p
下~ 第一集最尾已經講明 JOKER 而且第一集大奸角稻草人係第二集一開頭仲客串返
咁都叫接唔到? 如果你講風格唔同 咁異形一至四集風格直頭極端TIM 但又何嘗唔係一個完整接到GE故事:45:
batman begins: 主要是講BRUCE剛剛開始做batman. 主要壞人係scarecrow, 忍者大師. 最尾只是講, gordon同batman講佢真的改變了gotham, 但同時有人學佢咁"奇裝異服"咁出來攪破壞. 張啤牌只是暗示是joker. 但要明白.....當時joker仲未"出名"

TDK 是講一年之後的事, 咁有什麼問題?? 如果講怪, 成套電影都無見過bruce wayne去大小便, 咁唔係仲講唔通??
hahhahahahaaa:35::35:
頭像被屏蔽
hottoys專家又話自己BATMAN FANS..
等我劇透一下:忍者大師同BANE有關係
今次"hottoys專家"又有咩小事覺得唔對路? 令你好煩惱?
supermodehk2 發表於 11-7-2012 12:26 AM

haha,大大你禁溫和既語氣令我有d睇唔慣....估唔到呢邊又見到你地....
點解唔通?俠影之謎最後仲提到有個新敵人叫joker,之後第二集頭joker打劫之後gordon話batman啲marked  ...
jonathanchui 發表於 10-7-2012 03:09 PM

gotham城變左

高鐵無左

佢地間公司換左地方
gotham城變左

高鐵無左

佢地間公司換左地方
hottoys專家 發表於 14-7-2012 07:40 AM

Gotham點變呀? 唔好講完論點就拍拍蘿柚
條鐵路Batman Begins結局米炸左lor
Wayne Tower最多係改咗外觀姐,地址你都知改埋?
你唔好同我講Google Map你揾到Gotham City呀
頭像被屏蔽