Toysdaily 玩具日報

查看: 3617|回復: 15

[個人收藏] Ironman Mark III v.1 (舊物重拍)

做咗咁耐CD-ROM, 好耐無影新相, 最近手痕重拍, 希望大家喜歡

More, please visit:
blog.yahoo.com/hongkee-toys

好圖支持......................:71:
好圖!亦好喜歡mark III設計!奈何擁有變色能力!唉!
thanks for sharing:43:~~~~~~~~~~~~
影得好~ 果時未開始玩....而家有d 後悔....:63:
好圖!
相比起Mk3BD同4、6,佢D变色只係小兒科⋯
影得吾錯,但感覚上有D膠。
同埋最後果張Tony個頭好似怪怪地。
影得吾錯,但感覚上有D膠。
同埋最後果張Tony個頭好似怪怪地。
jojokit 發表於 11-7-2012 10:45 AM

謝謝欣賞。
其實ver.1可能早開發問題, 相比起近來既ironman, 頭雕最唔似robert...可動性低
而且body隻色偏紫, 欠缺金屬感, 相反damage版, 或mark IV後既配色就進步好多
謝謝欣賞。
其實ver.1可能早開發問題, 相比起近來既ironman, 頭雕最唔似robert...可動性低
而且body隻色偏紫, 欠缺金屬感, 相反damage版, 或mark IV後既配色就進步好多
hongkee1228 發表於 11-7-2012 01:03 PM

可以條底嘅色偏紫, 欠缺金屬感, 咁先至可以避過甩色之劫:43:
好圖靚相!

但師兄所言甚是;「機身」膠感甚濃,不知打層蠟會唔會好啲呢?

另外早期頭雕真係...幾恐怖。
呢隻我都有, 個頭雕跟本唔敢攞出來, 又膠, 又唔似.
可以條底嘅色偏紫, 欠缺金屬感, 咁先至可以避過甩色之劫
wiswis 發表於 11-7-2012 03:57 PM

見樓上好多師兄話會甩色, 但隻嘢買咗差唔多兩年, 而家重拍...感覺同開盒時差唔多(可能小弟有愛^_^)
請問師兄們有否將figure暴露於陽光照射到既地方?
皆因以前部分合金係咁樣甩色、變黃
而家d模型、figure  我全放於陽光照不到既玻璃櫃內
好圖靚相!

但師兄所言甚是;「機身」膠感甚濃,不知打層蠟會唔會好啲呢?

另外早期頭雕真係.. ...
你好 發表於 11-7-2012 04:50 PM

haha 我就唔敢亂搞隻嘢, 見網上有人將figure上電鍍、重噴、舊化...
當然有好例子, 但亦見不少失敗例子
冇信心就唔建議lar

RE: Ironman Mark III v.1 (舊物重拍)

呢隻我都有, 個頭雕跟本唔敢攞出來, 又膠, 又唔似.
coltrane 發表於 11-7-2012 05:02 PM

所以我今次影得個頭雕, 遮遮掩掩, 但最尾嗰張還是露餡  haha
但不得不讚Hottoys既誠意及進步, 而家d頭雕真係...無得彈!!:61:

haha 我就唔敢亂搞隻嘢, 見網上有人將figure上電鍍、重噴、舊化...
當然有好例子, 但亦見不少失 ...
hongkee1228 發表於 11-7-2012 08:46 PM

淨係打層薄蠟唔知得唔得呢?