Toysdaily 玩具日報

[劇場創作] 惡搞劇場之美少女大戰終曲-第五章 破壞者

上集http://toysdaily.com/discuz/thread-186522-1-1.html

梓喵:大家好,好耐冇見~上回講到我的量子型裝備俾getter arc破壞了,然後他向我使出最後一擊...

getter arc:受死吧,破壞者!!
紅莉栖:梓喵!!!
梓喵:誰能來救我...

(突然,一道白光照住梓喵)
梓喵:咦?是誰忘記了關燈?

decade:梓喵,好耐冇見
梓喵:decade?你不是領便當了的嗎?定係我都領便當了?
decade:不,一切只係你幻覺

decade:我把我的意識存入了k-touch,你來到了這裡,即是你陷入了危機?
梓喵:嗯,突然發生了很多事,世界融合,我被稱為破壞者,量子型裝備壞掉...

decade:嗯,我知道的
梓喵:咦!?咁我點解會被稱為破壞者?

decade:係因為k-touch,你用了它穿越不同世界,但因為你力量唔夠,打破了世界牆壁但係又冇修復,導致了世界融合...
梓喵:咦!!原來真係我錯?咁要點補救?

decade:梓喵,繼承我吧!伸出你的手,捉緊這力量!!把世界牆壁修復!!

梓喵:嗯,我要...保護所有世界!

梓喵:k-touch,從今日開始,你就係我的力量

decade:梓喵,我走了
梓喵:等!decade,難得可以再見到你...未來,還會再見嗎?
decade:我答應你,我在未來等你!

getter arc:受死吧!!破壞者!!

getter arc:什麼?迴避了
梓喵:係呀冇錯~

梓喵:紅莉栖,退後一點
紅莉栖:梓喵!?

梓喵:變身!!

梓喵decade:我就係世界的破壞者,decade!

getter arc:變成decade了?你究竟是神馬東西?
梓喵decade:我只係路過的假面騎士!同我記住!

getter arc:哼!什麼都好,我要打倒你!
梓喵decade:來吧!

梓喵decade:喝!
getter arc:好強的力量!

梓喵decade:這當然了!
getter arc:嗚呀!!

getter arc:這種力量,果然係破壞者...

梓喵decade:最後一擊!
getter arc:能與你交手,我對一生無悔!

砰~!
梓喵decade:剛才的對白...你係雷奧嗎...?

紅莉栖:梓喵!!

梓喵:紅莉栖,你冇...事...

梓喵:吧...嗚...
紅莉栖:喂!梓喵!!
Ankh:我發現我成場得這句對白...
本集完

下集就係結局了,希望各位能看到最後:64:
支持~~:71:
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 10 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
領便當即是死左?
:61:雖然喵大o既作品仲有唔少進步空間...
但睇得出係有心機的~加油!:71:

...等睇ending, 睇o下會唔會來個反高潮先~~~:43:
領便當即是死左?
歪不正 發表於 9-7-2012 07:05 PM

係,出處就別問我,我不清楚
雖然喵大o既作品仲有唔少進步空間...
但睇得出係有心機的~加油!

...等睇ending, 睇o下會唔會來 ...
Kamineko 發表於 9-7-2012 07:22 PM

多謝支持~
嗯結局出了...