Toysdaily 玩具日報

查看: 5370|回復: 24

[劇場創作] (第一身射擊劇場) 善良的槍 麥加登

前言:
這劇場用了第一身角度去拍攝, 因為我把自己也加進劇場去了,
(平時只見玩具們各自做對手戲, 自己也想嘗試叉埋隻腳落去玩玩)
希望帶點新鮮感.

後記:

還記得光頭佬這角色嗎?

在以前的劇場, 經常是主角的首選,

初出的原意本用作惡搞一下現時光頭佬店家瑞記開倉掃貨事件這一段玩具界歷史, 出來的效果不太差. 雖然後來光頭佬事件已沒有話題性, 但是因為玩具原型表情太過惹笑, 帶來了後來一連串的無聊劇場, 也定了往後分享玩具的方向.

可是光頭佬出鏡率太多, 而劇場好像只有空洞無聊的故事, 和玩具本身沒有直接關連. 所以在往後的劇場裡, 盡量都不讓光頭佬出場, 而劇場亦希望和玩具本身有關,做到分享劇場同時也是分享玩具玩法.

這劇場的主角是CHORO Q回力車系列的麥加登, 可是只有光頭佬的手指能扣好麥加登的槍身, 所以今次唯有再請光頭佬出山客串一下.

可以的話不會再要他扮丑角的角色, 在此先拍一下光頭佬的灑槍英姿留念.

比著是以前, 光頭佬加麥加登手槍, 一定會拍番個少少咸, 多多趣的劇場, 不過這些大家以往已看得太多, 沒有新意, 所以今次劇場暫時納回正軌……………….不過基於自己賊性難改, 狗改不了吃屎的德性, 最後還是忍不住拍番幾張:

說回CHORO Q麥加登玩具本身, 是三款之中最好玩, 可動較高的.一直以來變槍的麥加登玩具很難在GUN MODEROBOT MODE之間取得平衡, CHORO Q麥加登算是還了麥SIR迷一個心願: 起碼兩個型態都可愛和到位.特別一提雖然是變槍, 但是槍的另一面有三個輪子,有回力作用, 算是多一種有趣的玩法. 其他兩款柯柏文和洛迪文雖較失色, 但仍和麥SIR一樣可愛. 雖然變形過於簡單, 但結構穩固, 當不了玩具的主菜, 但卻是令人開心的玩後甜品.希望在往後的劇場, 三位CHORO Q 變形金剛領袖都有機會同台演出.

久违了, 光头佬~ :34:
好耐冇見過有佢出場嘅作品喇

雖然金翅故仔麻麻(但都有好笑到肉位),但大大心機真係一流.,主觀鏡加新手法拍攝..仲要加埋玩評..(真係比你玩晒).某d相眼神動作仲好到肉...無精無高亮真係太浪費大大一番心血...至於光頭佬..我覺得佢一定會再出場..就好似無線的閒角..退下來做綠葉一樣可以很精彩的,只係睇吓有無遇到好既導演同劇本矣..光頭佬萬歲:34::77::71:
第一身視點的劇場很有趣啊~我也要努力~
光頭佬回歸了~~~~!:$
讓自己登場挺有新意呢:DD

這麥sir很可愛~很久沒見過它了, 一直以來那系列即使仍然有賣, 也只有火棒和萌哥...
支持, 劇情一直有追
此帖僅作者可見 - Hahaha laugh me die la!!!!

BTW, your posts always the best!
此帖僅作者可見 - Hahaha laugh me die la!!!!

BTW, your posts always the best!
70's 發表於 12-7-2012 08:48 AM

對不起, 這功能測試完畢, td系統正常, haha~~
光頭佬回歸了~~~~!
讓自己登場挺有新意呢

這麥sir很可愛~很久沒見過它了, 一直以來那系列即使仍然 ...
手榴蛋包飯 發表於 9-7-2012 02:22 PM

三隻我最喜歡的也是麥sir, 可是比較難單買, 文哥的造型, 變形也不錯, 洛迪文就真的失色了點, 同款三隻都有金屬別色, 可是更難找到, 現在我有原色己心滿意足了, 很討人喜愛的玩具~~
雖然金翅故仔麻麻(但都有好笑到肉位),但大大心機真係一流.,主觀鏡加新手法拍攝..仲要加埋玩評..(真係比你玩 ...
老文 發表於 9-7-2012 10:40 AM

"加精post"留番俾老文兄和其他大大出正玩評和靚相攝影好了, 始終這個是玩具討論區, 我那些惡搞當是茶餘飯後的吹水post好了, 哈哈~~
回復 12# cliffordchan107

要用腦出post...係呢道到底會有幾多個?我d post好多都唔洗點用腦:shy: ...如果我係呢道版主,認真又好..講笑又好...你一定會變成"吸精王":shy:
回復  cliffordchan107

要用腦出post...係呢道到底會有幾多個?我d post好多都唔洗點用腦 .. ...
老文 發表於 12-7-2012 10:25 AM

"吸精王"....唔, 我記得舊著龍虎門日本東海三仙星宿老仙的絶技都叫做吸精大法(叫吸星大法才對吧?), 其下徒弟大部份都識, 而且個個都盡是咸濕之輩, 呢個名, 我鍾意~~
:handshake:再見啦光頭佬~
多謝你帶左咁多歡樂俾我地呀~
你個小器…
小氣既主人…:he:哼~~

(都好既~俾機會d新人上。話說,你都有睇龍虎門?咁一定要買甘小文老師既小流文!精彩過新著太多!)