Toysdaily 玩具日報

查看: 23023|回復: 30

[玩具攝影] 人形蜈蚣 - 群雄動篇

見到d玩具, 突然想起想影呢張相.

故事背景:
人形蜈蚣The Human Centipede)是2010年一部荷蘭恐怖片,由湯姆·希克斯編劇並指導,迪特爾·萊瑟阿什利·卡洛斯·威廉姆斯艾什琳恩·葉尼北村章浩等主演。影片講述的是一個德國醫生綁架三名機密邂逅,用手術將他們的嘴和肛門相連,組成一條「人體蜈蚣」。
好重口味呀:50::69::26::72::30::55::76::31::56::80::unhappy::Q:ice::49::(:o:help::time:
雖然小弟都有睇過這齣恐怖電影,但沒想到這樣也能聯想吧。:(
...我...我...我唔知講咩好 :56:
我都好想睇呢套戲,應該幾好睇!

雖然小弟都有睇過這齣恐怖電影,但沒想到這樣也能聯想吧。
LOLO121 發表於 4-7-2012 10:16 PM
really 好重口味
前陣子聽說有第二集的預告推出
That's too much for me............:stress:
"將他們的嘴和肛門相連"? 咁未即係硬食.... :@
好核凸呀,之前學校睇完已經想嘔
係第三集……啦!

前陣子聽說有第二集的預告推出
j01697 發表於 5-7-2012 12:17 AM
如影吓唔同角度應該會幾得意:71:
我都好想睇呢套戲,應該幾好睇!
馬仔 發表於 4-7-2012 11:17 PM

其實套戲一D都唔好睇
以恐怖片唻講,唔夠血腥,唔夠核突,唔夠驚嚇,唔夠恐怖,唔夠官能刺激........完
我其實一集都未睇過, 想買DVD睇, 一至三集都唔惦?

無一集得?

其實套戲一D都唔好睇
以恐怖片唻講,唔夠血腥,唔夠核突,唔夠驚嚇,唔夠恐怖,唔夠官能刺激........完
SHOCKER 發表於 5-7-2012 09:41 AM
見到d玩具, 突然想起想影呢張相.

故事背景:
人形蜈蚣(The Human Centipede)是2010年一部 ...
馬仔 發表於 4-7-2012 10:00 PM

有創意, 我都試過類似玩法, 將所有山口式串連在一起, 因為可以用轉輪的接口位將所有山口式接連, 更加似一條蜈蚣, 大大若好此道不妨試試.

題外話: 未看過"人形蜈蚣"這戲, 不過看過日本恐怖漫畫家伊藤潤二其中一個短篇: 講每個祖先不願死去, 唯有死前將自己的腦袋"寄居"在下一代子孫頭上, 最後男主角個頭就真的好像蜈蚣一節節般一頭接一頭, 也有"異曲同功"的噁心呢~~