Toysdaily 玩具日報

查看: 6145|回復: 28

[個人收藏] TOYWORLD TW-01~HEGEMON

由於TT不爭氣投向了這款初次買的民間廠商
TOYWORLD之物設計不比TAKARA TOMY差
差在物料的質量表面有龜裂花紋和水口而且盒盒都有
曾見過TW-01的胸口有凹坑的購買時勸免大家要仔細檢視
有龜裂花紋才正常買到有凹坑的就中獎了哦

TW-01 HEGEMON明眼人睇就知係 G1時期的MEGATRON
參與開發設計的大多出於對TF有滿腔的熱誠
同時亦怕有版權問題手尾跟唯有唔能夠抄到100%足
所以我才說是~TF聯想化的商品~

本來諗住買番轉輪版MEGATRON玩
估唔到搵到都咁Q貴....
既然有轉輪式的體型買e隻玩仲正

HEGEMON果然係TF聯想化的商品:71:
要扮狂派領袖唔難:76:
只要加上復刻版狂派Logo:66:

額頭處筆塗二個黑色倒三角
同時請務必注意一下有條黑色濃密眼眉毛

就是MEGATRON哦:61:  

面相好good!!!!!!:71:
師兄, 我都有買, 亦都如同師兄所講一樣盒盒都有龜裂花紋, 而且仲要係一式一樣同一位置o添, 所以我都無mood 去check 有無凹坑就買了... :31:
大大都有冇發覺背後槍嘴個蓋?盒後面的彩圖系黑色嘅,但實物系橙色。其實個蓋冇乜用途。但我自行噴黑左佢。
原本有d興趣, 但見到d水紋同用料都係放返低了:(
看上去, mak sir的灰膠色和dotm的the ark方舟用料處理差不多呢, 膠紋的花和裂都很明顯...
回復 4# 王者J

係唔係水紋都在同一位置我無留意到
我買得3盒咁多
水紋盒盒有反而在意有冇凹坑....

當然可以用貼紙庶醜

:77:e盒係好野來的
買慢一步就走寶了

回復 5# 山吹老師
槍嘴蓋的功用是用來封密中空的槍管防止溫差造成槍口變形用

只係用作保護而冇玩的用途

噴黑只能說是個人喜好
同時浪費了油囉
回復 7# cliffordchan107
証明灰銀色膠容易有ne個問題
就算TT出的都係咁
唔單止DOTM的SOUNDWAVE
就算復刻版的合體兵士戰鬥派的灰膠都有水紋

具體原因不明
回復 6# fatcheong
:(咁....你會後悔錯失了買這個好玩物了

E+想買都難
得現×點的東 京 馬尺 有.....
我買玩具無師兄咁仔細:36:,
我只係check 過齊件就算... :38:

回復  王者J

係唔係水紋都在同一位置我無留意到
我買得3盒咁多
水紋盒盒有反而在意有冇凹坑....

當 ...
純白騎士姬Saber 發表於 3-7-2012 10:53 PM
移動前留名~:he:
師兄, 我都有買, 亦都如同師兄所講一樣盒盒都有龜裂花紋, 而且仲要係一式一樣同一位置o添, 所以我都無mood  ...
王者J 發表於 3-7-2012 08:07

心口右面果條紋連宣傳用圖片都有...
心口右面果條紋連宣傳用圖片都有...
人仔貓 發表於 4-7-2012 03:45 AM

唔係喎, 我睇官圖好平坦咕喎...:53:
http://www.toyworld.jp/cms_item.php?id=6