Toysdaily 玩具日報

[ENTERBAY] 【God would have mercy John Rambo won't! 】Enterbay HD 第一滴血 Rambo III

正相!  頭雕真係靚! 1/4太大 pass.
good post..。:71::71:
最后射箭的那幾張∼#暴了∼∼:handshake:
Very Nice photos Dick.Pro!!!!
Good photos, unfortunately, 1/4 without good body details, I would rather give up actions in 1/4 figure............if consider actions, then apply to 1/6 is better......
版主好圖!1/4行山加外拍好體力好勇氣!:$

部分相片是用了鏡子補光?效果幾特別。

史太濃實物唔太夠高,拍埋州長短了半個頭,是小弟不入嘅主因。

另外佢今次要露手臂,但關節位仍然唔上色,成個五毫咁大嘅位無啦啦白左,買唔落手。
係用咗鏡影的。:34:
版主好圖!1/4行山加外拍好體力好勇氣!

部分相片是用了鏡子補光?效果幾特別。

史太濃實物唔太夠高 ...
catcat 發表於 3-7-2012 07:58 AM
首先Dick大既技術真係好好 , 不過都係彌補吾到佢既缺憾 , 如果站於用黎display既立場 , 我個人會選擇放棄可動性來換取全包膠body , 睇落點都順眼d .
瘦到...不過頭雕真係好正..
版主好圖:71:可惜史太龍實物唔夠高...唔夠大隻:31:完全唔得,頭雕正都無用....1/4比1/6無大進步,只係放大....無興趣!
其實做到1/4....真係應該做可動眼.....
:71:
唔係因為你係版主俾高帽你戴
中肯講三大官圖影手裡面最欣賞真係你D圖
攝影技術高就肯定
background又多種類嘗試
由做足功課去重現名場面
最重要係HT開始送禮之後D玩評都無乜點比以前偏袒:71:
回復 1# Dick.Po

"行山真係好辛苦(身子弱)行完重要影相,影完行番落山腳仔都震埋....
不過影到靚相,值得的!(不過下次都係凍D先好去囉∼)
希望大家鍾意今次既外拍∼多謝大家收睇!!"

當你回家用電腦睇相時....你負出係絕對值得的.... :71:
PS>行下山真係對身體好好多架,, 好似嘉道理農場, 我一年都會去4-5次
,因為又可行山,又多靚景影,,,超正~~~ :43:
就連難搞唧頭雕都可以做到咁靚, 改善其它部分相信都只係時間上唧問題.
採光出色~~~~ 讚~~~ :71: