Toysdaily 玩具日報

查看: 19491|回復: 18

[玩具報告] 對殘暴既壞人絕不原諒~SHF 特搜戰隊 Deka Red~

我要成為全宇宙最優秀既警察~~~配合非公認戰隊既客串登場,特搜戰隊 刑事紅亦以SHF既商品形式,於六月尾登場.同期開售既當然仲有萬眾期待既非公認戰隊 秋葉紅,而我理所當然一齊入手.不過由於時間緊湊關係,今次只可以分享刑事紅先,秋葉紅就擇日再分享吧;)

刑事紅(Deka Red),特搜戰隊既一員,變身者為赤座伴番.擁有強烈既正義感,中意用自創既成語.因其橫衝直撞既性格.喺宇宙警校時期已經係一個令人頭痛既問題兒,不過喺地球署卻係如魚得水般活躍.打倒宇宙武器商人Abrella後就轉調有「紅色特兇搜查官」之稱既Fire-Squad.及後亦再喺海賊戰隊同非公認戰隊中登場.

玩具本體方面,關節鬆緊適中,但腰間既槍套成日跌翻落嚟,好唔實,不過活動性亦保持水準.唯獨有唔少地方都有上色出界既問題,就好似胸口既白色亦較有問題.配件方面,應該有既都有,不多也不少.而因非公認戰隊附上既Deka Wapper(刑事手銬),上色同造型都好好,值得一讚既Bonus.

外盒設計

配件一覽

SP執照可裝於腰上

Judgement! SP執照既上色都算仔細.

第一!對殘暴既壞人絕不原諒!

Deka Red!

D-Magnum

D-Magnum 01&02組合

Hybrid Magnum!

Strike Out!

特搜戰隊既狂妄之力,由刑事紅變成Deka Wapper.

Deka Wapper就唔多介紹,等秋葉紅既分享時先一併介紹.

後記: 考完試真係輕鬆哂,又可以多啲時間玩下啲玩具.喺八號風下寫呢份報告真係別有一番風味,暑假就到,希望可以玩多啲啦.如無意外下一次就係秋葉紅,期待;)
Very nice. Wait mine to arrive. :)
支持分享特搜紅:77:,真係幾好玩:71:
p.s.仲可以改成咁既樣:34:
支持分享特搜紅,真係幾好玩
p.s.仲可以改成咁既樣
calvines1995 發表於 30-6-2012 01:18 PM

Ching好野...
元朗區未到貨...
Leo兄果然快手! :71:

依然擔心關節/上色, 尤其係最近流出既Deka Blue試作品...:80:

話說回來, 如果香港既警察有伴番一半就好了...:36:
個大扣係獨立一盒:?
THX Leo 兄~~~~好多圖分享~~~~:)特搜紅唔知有無留一隻特搜紅睇門口呢~~~~:DD
多謝師兄分享

兩隻小弟都有入,論外型秋業WIN, 不過論好玩程度,我鐘意特搜多D
回復 2# squll
多謝支持;)

回復 3# calvines1995
多謝支持;)
估唔到可以咁樣組裝,師兄好野!
回復 5# jono_grace
多謝jono兄支持;)
我同你一樣都擔心緊Deka Blue既關節會唔會唔同色,所以仲猶豫緊訂唔訂~~~

回復 6# cchong420
唔係啊,喺同一盒入面
回復 7# Somebody_Ex
多謝some大支持~~死喇,我有啲唔明some大講咩添,嘻嘻~~~~

回復 8# benbenben4213
多謝ben大支持!我仲未開隻Akiba Red~~

還以為跌鎗袋,只是自己那隻問題,原來師兄也是一樣,
拍攝時我索性拆鬼開:(

支持分享特搜紅,真係幾好玩
p.s.仲可以改成咁既樣
calvines1995 發表於 30-6-2012 01:18 PM

師兄噶改造好有型啊:@:shiny:
回復 12# williamhychan
係囉~~尤其係左邊嗰個槍袋,太易甩
玩落先知...原來個變身器可以打開...:71:

即係咁:

加送: