Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] Star Wars Vintage - Shae Vizla, Starkiller, 同Grand Moff Tarkin

自從 Vintage Episode I....  真係好難見到Deleted Scene Luke 打後嗰wave.

真係連美國都唔多貨。  一見到漫畫店會有新, 我即刻call 叫佢地留番我想要嗰三隻.  呢等到我頸都長!!

首先係我最期待嘅賞金獵人, Shae Vizla.
雖然姓氏相似,但未確定同Clone Wars嘅 Pre Vizsla 有無關係.

頭雕的確做唔到game嗰種美少女嘅樣貌, 但實物尚算可以接受

如果不滿人樣, 可以換取頭盔.

Shae Vizla 除了雙槍之外, 更有兩支高熱火炎, 安喺前臂上

歷年來唔同look嘅Mandalorian.

雖然頭雕係差啲, 但呢隻同同樣係Old Republic嘅角色Darth Malgus相比, 我覺得Shae Vizla更加好

再嚟Force Unleashed 2 Starkiller, 有好豐富嘅配件

首先介紹盒內嘅default look.  腰帶可以安裝兩支lightsaber 柄

背部安裝裝甲

而另外一個, 就係安上裝甲, 穿上布帶, 手鐲
布帶同樣可以安裝兩支lightsaber 柄

咁多隻之中, 好似個樣最好, 但又未至於perfect.
真係有啲衝動買兩隻, 但呢隻反而矮咗啲啲.  同埋著裝甲時候有少少頂頸.

最後就係Grand Moff Tarkin.  送你Mouse Droid一隻

雖然公仔上無乜驚喜, 但呢個角色想要新figure好耐.  Episode 3 嗰個樣太怪。  我覺得一個竟然可以命令黑武士唔好鍊人條頸嘅阿伯, 都非常唔野小.
d 獎金獵人好正
中間有斗篷冇手袖果個都係jango fett?
:71:恭喜入到好物,
Shae Vizla, Starkiller可算是這WAVE最受注目的
Duraxyll 兄 講得好岩,Starkiller面相是出咁多隻最近game中的一隻,當然不是最好,但已有進步
女獵人個樣又真係爭少少,算吧,用個頭盔套住,靚哂
d 獎金獵人好正
中間有斗篷冇手袖果個都係jango fett?
greendayaryin 發表於 29-6-2012 01:04 AM

http://www.rebelscum.com/TLCcomicpacksLC18.asp
非也, 係一位叫Montross 嘅Mandalorian.
頭像被屏蔽
回復 1# Duraxyll
隻starkiller好似唔錯. 不過我覺得之後會再reissue.
I play clone trooper only now but that new figures are looked good
dragoncorner 發表於 29-6-2012 04:53 AM

Hoho, will you get this?

http://forum.rebelscum.com/t1077294/