Toysdaily 玩具日報

查看: 4815|回復: 18

[玩具報告] MS只有Hulk係正? 錯。Marvel Select Avengers Iron Man Mark VI 詳細玩評

注: 相機不在手以手機暫代, 請見諒

想當年Marvel Select未受到大眾關注, 少人介紹之下我買了Hasbro版的Iron Man Mark VI而沒有買兩年前出的Iron Man 2 Marvel Select Iron Man Mark VI, 兩年後再買重出的Mark VI, 可觀性一樣高
今次重出換上Avengers包裝

內容為Iron Man, 兩對手掌, Hall of Armor展示架

當年MS比Hasbro優勝在可以打開面罩

面相不算太相似但可以接受

金屬紅色上色效果良好

但所選用的銀色不太像電影

上色準確度及平滑度一般

附送的展示架相信亦是購入此玩具的主因之一

一直以為Mark VI的關節量及可動性非常差, 但我錯了

雖沒有特別創新的關節, 但應該有的他都有

Mask on.

今次眼睛補上黑色

頭盔還原度非常好

股關節是ball hinge, 可動範圍中等

手腕是ball joint, 可以自然做出repulsor blast動作 (連Hot Toys Iron Man都做不到的!)

經典"爆地"動作都算能做出

背後的flaps可打開, 但內裡沒有上色

Tony: 100% Thrust Capacity!!

結論: 建議有儲開/打算儲Marvel Select系列的朋友入手

多謝觀看
:77:
睇你d pose都唔錯,好在唔好熨斗人;或者唔係出mark7^^
這隻是一定要收的!
無論是價格與尺寸~都勝孩記一籌:71:
ching都買左MS iron man!!
唔知點解我做唔到爆地:63:
:71::71::71:

諗唔到覆咩好....以 :71:持
:31:你導我成魔了
回復 4# justin_chu

股關節係hasbro式ball hinge joint, 可以向上扭, 加大腿轉動關節再就就角度就ok :77:
回復  justin_chu

股關節係hasbro式ball hinge joint, 可以向上扭, 加大腿轉動關節再就就角度就ok
Assassin 發表於 25-6-2012 10:34 PM

我扭下佢都好似轉唔到...怕整整下整爛:68:
回復 5# 人物

多謝人物兄支持 :77:
回復 6# 白紙人

恭喜你成魔 :58:
你有無ms雷神,我想知比例如何
good ~~!!! how much 入 呀 ching??
good ~~!!! how much 入 呀 ching??
So.casio 發表於 26-6-2012 12:28 PM

cwb糖街M記 $ !&%
我好鍾意爆地post果張,超正!:71: