Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 交流下買6"武器心得,

我自己都經常儲D武器比6",或山口式figure用
槍好多都尼自MIA,火箭砲睇落都唔太超級系....
刀就有時見 ...
TsChoi 發表於 22-6-2012 04:14 PM

呢隻散貨DP好麻煩有岩揸既劍但又入吾到劍套.....:cool:
回復 12# ngkp19

我都係係屋企果堆野度慢慢搵架咋....聽日係屋企果陣影張相比大家睇下

槍係1/35 MG 機動警察既.
回復 16# ngkp19
入唔到劍套咪整係揸係手囉:DD
我就鐘意最早期第一代嘅 Mononofu 武.  1/10.  但後期嘅1/6武士刀 就當然唔OK.  我隻Loki 就用其中一代嘅Gungnir (傳說中Odin 把槍).  Mononofu 1/10 村正可入Hasbro ML Deadpool劍套!!!!

啲壽屋Armor Core 槍就比Cable, 因為有d未來感.
回復  ngkp19

我都係係屋企果堆野度慢慢搵架咋....聽日係屋企果陣影張相比大家睇下

槍係1/35 MG 機 ...
leawong 發表於 22-6-2012 04:21 PM

O....  甘正喎   
等睇相
回復  ngkp19
入唔到劍套咪整係揸係手囉
TsChoi 發表於 22-6-2012 04:25 PM

家下搵到隻忍者龜D件折得
諗緊買成SET翻件定痴個劍套系背到
我就鐘意最早期第一代嘅 Mononofu 武.  1/10.  但後期嘅1/6武士刀 就當然唔OK.  我隻Loki 就用 ...
Duraxyll 發表於 22-6-2012 04:31 PM

我隻TOYBIZ吾知用吾用到你講果隻劍呢:)
有無圖??

翻件有呢D啊  各位CHING
我本身隻野系淘番黎
淘寶有好多都放吾入劍套同埋劍柄都太細你隻忍者我都怕呢個問題
ngkp19 發表於 22-6-2012 04:20 PM

劍的size可以事前問一問賣家, 那就可以衡量是否合6"的比例, 但若是要求刀能否入套, 難度會高很多, 因為刀和鞘的空位要計算得好準確, 好多有忍者刀的玩具都做不了真正的"入鞘", 例如鎧傳, 都是"裝假狗"的, 否則的話, 可能會弄花甚至弄斷刀身.
劍的size可以事前問一問賣家, 那就可以衡量是否合6"的比例, 但若是要求刀能否入套, 難度會高很多 ...
cliffordchan107 發表於 22-6-2012 04:51 PM

家下轉左呢隻

佢得折劍套  我濟折套
順手攞左隻BATMAN
R魂UNICORN(初版)

FZ卓洛

MIA槍械(部份)

我最完美GE刀,金屬製,係淘大玩具鋪買GE一盒盒蛋,NECA或PLAY ARTS比例會好D

我都有諗過入DEADPOOL,睇下ML WAVE3個隻靚唔靚先:shiny:
家下轉左呢隻

佢得折劍套  我濟折套
ngkp19 發表於 22-6-2012 04:55 PM

這個看size是否合3.75多些?
順手攞左隻BATMAN
R魂UNICORN(初版)

FZ卓洛

MIA槍械(部份)

我最完美GE刀,金屬製,係淘大玩具 ...
TsChoi 發表於 22-6-2012 04:57 PM

靚極都吾通TOYBIZ甘靚  哈哈哈:DD
TOYBIZ太強
太把劍真系好怪
我覺得呢 組立卓洛把劍靚D  :)  
我家下轉左上面果個
這個看size是否合3.75多些?
cliffordchan107 發表於 22-6-2012 05:03 PM

把劍系細好少但劍套 套到好多劍
回復 8# ngkp19

good buy!!
btw Ninja gaiden sword is good!
btw, i will suggest you to check out the coming wave3 punisher/blade

http://bkbn.net/profiles/blogs/f ... -punisher-and-blade

it is all you need!