Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] Hottoys Ironman Mark II Ver. 2 ~之~ 黑白分明 (22/6加相)

給你一個讚。。。。。。。。。。。。。
玩具魂 發表於 19-6-2012 05:20 PM

收到,thx!!!
真人咁高。。。我是在造夢嗎??!!
sundaydriver 發表於 19-6-2012 05:16 PM

齋齋您揀左其中一張小弟不甚滿意嘅相嚟典地喎~

隻mkii雙腳貼地好差,連咁細動作都離地,小弟至被迫chop chop chop.......
金屬質感超強∼贊∼贊∼∼
廣闊的宇宙 發表於 19-6-2012 11:24 PM

感謝宇宙大大一再支持,感動中!:$
應該係話,為左個山窿而攞隻mkii出嚟陪玩。

原來想消倒影好難,小弟搞足一定朝至勉強做 ...
catcat 發表於 19-6-2012 11:26 PM

白山窿可以減去大部分不需要的倒影,特別係銀器產物,
但由於反光太平均,也會道至反差低,高光位/立體感大減,
這是一個很好的嘗試:71:
白山窿可以減去大部分不需要的倒影,特別係銀器產物,
但由於反光太平均,也會道至反差低,高光 ...
Oldcat 發表於 19-6-2012 11:49 PM

小弟影野鐘意光,所以至買嚟試下,點知單邊燈加背光都係細反差....

好在揀啱野嚟影,唔係實變笑話。
頭像被屏蔽
感謝宇宙大大一再支持,感動中!
catcat 發表於 19-6-2012 11:35 PM

有機會到港∼見面聊∼∼:handshake:
有機會到港∼見面聊∼∼
廣闊的宇宙 發表於 20-6-2012 12:16 AM

一定一定,不過小弟國語不太行,雖然幾年前拿了普通話證書,但實在是好彩加考官好人而已。
小弟影野鐘意光,所以至買嚟試下,點知單邊燈加背光都係細反差....

好在揀啱野嚟 ...
catcat 發表於 20-6-2012 12:00 AM

其實純銀色係幾難影,Cat 大有興趣可以試多一樣好玩嘅嘢,
用漸變紙做反光板,呢個味精方法可以染返個漸變落去銀面上從而加反差:77:
一定一定,不過小弟國語不太行,雖然幾年前拿了普通話證書,但實在是好彩加考官好人而已。
catcat 發表於 20-6-2012 12:23 AM

o(∩_∩)o...哈哈!!!玩具無國界啦∼:35:
其實純銀色係幾難影,Cat 大有興趣可以試多一樣好玩嘅嘢,
用漸變紙做反光板,呢個味精方 ...
Oldcat 發表於 20-6-2012 00:24

收到.........:64:
收到.........
布魯士 發表於 20-6-2012 12:35 AM

嘩!老師又出現啦:50:
回復 30# catcat
咁又係!如果想襟擺D當然咩就唔好搞,如果要搞改造就要成日keep往保養!
真係好鬼靚∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼ 我特別鐘意貓貓姿勢∼ 

定係打泰拳??? :p
頭像被屏蔽