Toysdaily 玩具日報

查看: 35330|回復: 35

[玩具報告] 【 熱 情 棒 棒 糖 】Hot Toys Sucker Punch Amber

傑米·鍾英語Jamie Jilynn Chung,1983年4月10日-)另譯傑米·張鍾潔咪,是一位美國韓裔女演員,出演真人實境秀電視劇電影。生於三藩市的一個韓裔美國人家庭。曾就讀於加利福尼亞大學河濱分校。2004年參與美劇《真實的世界》的演出,從此進入演藝圈。

今次介紹既係隊中負責機械師�機師既角色,琥珀姬Amber

上次BABYDOLL比咗2件寶物你,今次就比埋另外2樣比你∼菜刀同打火機,重有5隻手,手槍,彈夾同耳筒

先影基本造型

Amber戰衣比較複雜,又多線又多網又多洞洞,都幾難處理∼

AMBER用的BODY 和BABYDOLL有點分別,陽光膚色和身裁好了......

這種亞州人的健康膚色的女FIGURE的確少有

以下是一個心理測驗,先看以下圖片

圖1至3中,你第一眼的焦點在哪裡?(誠實點吧∼)

包膠BODY的死症—色移!!條腰已經比黑色小褲褲染到了(痛)

剪裁設計非常特別的”影後“,到底咁既CUTTING 有什麼功能?

影後與【 熱 情 棒 棒 糖 】

全膠製軍靴的確影響了貼地性和可動性,比較難企,有點可惜∼

玩GUN

印象中佢好似只在飛機上開過幾槍,基本上是一名機師ONLY

不個為何,影到呢一刻我開始鍾意呢個樣了(不知為何比官圖的她更可愛了)

射死你

換彈夾,現代兵人基本動作吧∼

明明重點是在左面,但注意力總是集中了在右面......

【 熱 情 棒 棒 糖 】之其一

【 熱 情 棒 棒 糖 】之其二

【 熱 情 棒 棒 糖 】之其三

【 熱 情 棒 棒 糖 】之其四

【 熱 情 棒 棒 糖 】之其五

【 熱 情 棒 棒 糖 】之其六
〇
【 熱 情 棒 棒 糖 】之其七

5件寶物中之其一,菜刀

5件寶物中之其二,打火機

MICRO鏡下影得幾靚∼可惜不能打開!

載上耳筒,立即起飛!!

耳筒意外地比較精細,好多活動位,幾精緻∼

都係同一個問題∼

相片的重點明明在上方,

為何焦點總會集中在下方.....

呢一張終於冇錯啦,安全晒!!

【 熱 情 棒 棒 糖 】與皮梳化(另購)

來! 盡情扭吧∼

【 熱 情 棒 棒 糖 】與電腦病毒先生

耍帥中∼

你咪以為載咗黑超我就唔知你望邊喎∼

對唔住呀小姐....我真係盲架.......

最後來一張天姬戰合照吧∼

Baby Doll, Sweet Pea, Rocket, Blondie, Amber
Sucker Punch中明明五女組成為的小隊,可惜Hot Toys 只出了其中2個......
點解點解唔比我齊TEAM!!!!!!!!我要齊TEAM呀∼∼∼∼∼∼

發癲完畢,多謝大家收睇∼
靚圖,唔齊 team 都算啦。:71:
影得好好!
ps: "由於焦點總會集中在下方".....我想問下你張椅在那兒買的∼(認真問)
頭像被屏蔽
:72: 冇訂係明智決定

完全認唔出呢位C奶係邊位!!!!
頭雕嘛嘛~ 可以skip了~~~~~~~~~~~~!:61:
焦點偏離的問題是拍照對焦影響吧
真的.....

對不起,我承認係自己有偏視(只在看此貼時),可能要去驗下眼
Good Pic!nice∼∼:71:
回復 4# 羅蘭

杜麗莎你都唔認得...?!
影得好好!
ps: "由於焦點總會集中在下方".....我想問下你張椅在那兒買的∼(認真問)
dc911hk 發表於 20-6-2012 03:51 PM

椅子係一間細廠出嘅matrix套裝附送的。
回復  羅蘭

杜麗莎你都唔認得...?!
DreamWorks 發表於 20-6-2012 04:01 PM

我覺得幾似最美港姐-張嘉儀:73:
縮縮北行鳥.....

PIZZA面...
成個張嘉兒咁....:69:
好....樣衰
well, 我覺得okay wor, 樣的確唔算靚, 不過似.
但係戲入面佢都個面都係咁包ga咩?
其實睇第一張相已經知道amber真人後腮骨都係咁大引致包包面,但係佢化妝「的水」位開始打陰影變咗顴骨位睇起殷突左無咁包包。HT做少左呢層所以明顯包左。
Thanks for sharing , very detail report:71: