Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: cwpp

[玩具攝影] Maketoys 建造派

set a 果兩隻個人覺得唔靚又貴
咁就k幾.....
b 同c 果四隻靚好多
而家三set加埋要3k5 ??
比tfc既矮好少,整體感覺都夠高大
至於點解有d人唔係咁中意,聽得較多既就係變形合體時額外配件比較多,另 ...
紫月葵 發表於 11-6-2012 10:24 AM

小弟唔鐘意maketoys 呢隻既原因係單獨六個o個陣既比例唔o岩
兩隻腳人形比例錯哂, 左腳人形高好多
我都鐘意黃色的~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
小弟唔鐘意maketoys 呢隻既原因係單獨六個o個陣既比例唔o岩
兩隻腳人形比例錯哂, 左腳人形高好多
davidki99 發表於 11-6-2012 05:27 PM
為左遷就各個外形吧~比例呢一點的確係呢一set最大既問題,無論係個別形態或合體後身體既比例,其次較多人介意既就係變形設計
不過無可否認,6子個別人形係造得唔錯,除左頭3隻有少少細問題之外
雖然我都鍾意黃色多D (因為有TFC既闗係) 不過價錢太貴了, 而一套訂綠色又好化算, 所以多心都無用
set a 果兩隻個人覺得唔靚又貴
咁就k幾.....
b 同c 果四隻靚好多
而家三set加埋要3k5 ??
Endless 發表於 11-6-2012 04:42 PM

我自己買 3set加埋 都唔洗2k7.....別問我邊到吧...知到邊到有都買唔齊3set 或一set都買唔到了

有d街店會貴;d......始終唔多店入貨..來來去去都係得果幾間.....

如果自己淘寶 仲可以再平d.......

另外 6色就唔入鳥.......冇位.......

而tfc...可能我唔太中卡通feel......
所以我還是喜歡MT的機械感......(我個人是電影控)
唯一卡通版老變令我著迷的只有TFP 和 部份classic......
雖然我都訂左mt綠色
不過我都係prefer TFC多d
好多人都冇講mt giant條腰個問題
如果係tfc外型+mt size & ...
waven 發表於 11-6-2012 04:34 PM

可以再分開d+貼地.......

呢隻mt 最差係手掌設計... 支炮都拿不穩...
我自己買 3set加埋 都唔洗2k7.....別問我邊到吧...知到邊到有都買唔齊3set 或一set都買唔到了

有d ...
andy洛 發表於 12-6-2012 01:30 AM

Same here, 我也是全淘回來的, 唔洗2k 5 ~ :35:
工程車我鍾意黃色, 似 CAT, 其一
膠質, 精緻感, 仔細度, 上色、貼紙等等...我都認為 MT 的正 d, 感覺 '精品' 一些.
至於其他人提的 加件變形 我又唔介意, 認為 MT 處理得都算 presentable.
比例 方面, 我亦唔覺得差 TFC 好多. MT fanclub 風格一向都是肥、矮、厚 :34:
最介意MT 的, 卻是右腳上五寸下五寸個 '隆' :DD, 合體後, 可用跟埋果舊黑色海綿窒番入去 (影相時我唔記得咁做 :().
Anyway, 各花入各眼, yeah ~~

呢隻mt 最差係手掌設計... 支炮都拿不穩...
yelland01 發表於 12-6-2012 02:03 PM

炮柄有 ' 荀' 位套入手掌的, 唔係就咁揸架, 應該非常穩...
Same here, 我也是全淘回來的, 唔洗2k 5 ~
膠質, 精緻感, 仔細 ...
cwpp 發表於 12-6-2012 03:01 PM

請問可動性如何?
回復 24# cwpp

TFC有(荀)位...MT 唔覺喎返去再玩玩先....
回復 25# felixchi

睇我就LIKE MT... 玩動作暫時係TFC
Same here, 我也是全淘回來的, 唔洗2k 5 ~
膠質, 精緻感, 仔細 ...
cwpp 發表於 12-6-2012 03:01 PM

原來可以扣到係手架?...我唔知tim...搞到成日趺...sosad
研究下先..thx
回復 28# andy洛

剛試了  真係得......good!!!